Slunj: konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća

7 lip

Danas u 10 sati zakazana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Slunja. U prvom krugu u Gradu Slunju dosadašnji gradonačelnik Jure Katić (HDZ) dobio je povjerenje građana za još jedan mandat. U prošlom mandatu g. Jure Katić nije imao većinu u gradskom vijeću što je otežavalo rad. Nakon ovih izbora ima većinu i u Gradskom vijeću (60%). Na današnjoj sjednici, nakon izbora mandatnog odbora, slijedi prisega članova Gradskog vijeća, izbor predsjednika i podpredsjednika Gradskog vijeća.

U našem okruženju neke su općine odnosno gradovi priredili iznenađenje. Najveće je iznenađenje pobjeda SDP-a u Ogulinu. Ono je tim  veće što je SDP, nakon drugog kruga izbora, postao praktično  regionalna stranka. U Cetingradu i Korenici (Plitvička Jezera) pobijedili su  nezavisni. Birači Grada Karlovca i Karlovačke županije odlučili su se za kontinuitet (HDZ) što je u njihovim očima razumnije u ovim kriznim vremenima nego upuštanje u neke eksperimente. Na kraju birači na nacionalnoj razini, shvaćajući ozbiljnost situacije, slično su se odlučivali. Vremena su preozbiljna i ako se ne složimo i ujedinimo, ostat ćemo na repu događanja. Svatko želi razgovarati s ozbiljnim partnerom. Hoće li se, nakon drugog kruga izbora, formirati stabilna vlada ili će stranački vođe “pijani” od svoje umišljene veličine prouzročiti nove parlamentarne izbore? Narod će prepoznati one koji “koče uzbrdo” i kazniti ih uskraćivanjem glasa.

Rastoke danas

U župi Slunj pripremaju se 33 osmaša za Krizmu i to u subotu 17. lipnja u 17 sati. Obučeni u zajedničke uniforme crvene boje dolazit će pred biskupa u miru mons. Milu Bogovića te će biti pomazani.

Večeras u vrtu (Lea)

Ugašen telefon: dosadašnji telefon Župnog ureda Slunj 047/777-072 je ugašen. Župni ured se može dobiti na telefon 047/777-018