Vedro jutro – Sajam u Slunju – U Ogulinu elementarna nepogoda – Večeras koncert u slunjskom parku

8 lip

Jutros je posve vedro i bistro u slunjsko-plitvičkom kraju. Slaba je kiša očistila zrak pa je jutros ugodno udahnuti punim plućima…Nastavak mature u srednjim školama: danas je na redu politika i gospodarstvo te logika.

Četvrtak je nezamisliv bez sajma u Slunju. Jutros rano postavljeni su štandovi i trgovci čekaju. Prošetali smo i zabilježili nekoliko snimaka za naše čitatelje…

 

 

U Slunju je danas živo

U Ogulinu elementarna nepogoda – Župan Karlovačke županije Damir Jelić donio je 7. lipnja 2017. godine Odluku o proglašenju stanja elementarne nepogode uzrokovane tučom dana 02. lipnja 2017. godine na području Grada Ogulina. Prijave šteta zaprimat će se od četvrtka 08. lipnja do zaključno 20. lipnja 2017. U Ogulinu je inače SDP-ov kandidat pobijedio HDZ-ovog za svega 1,5%.

U Otočcu danas konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća – U Otočcu se danas održava konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Otočca i to u 11 sati. Sjednica se održava u gradskoj vijećnici. Inače je u drugom krugu kandidat grupe građana Stjepan Kostelac pobijedio kandidata HDZ-a i to za svega 2%. Zanimljivo da HDZ ima većinu u gradskom vijeću.

U Austriji 18 novih svećenika – U tjednu oko Petrova obično se zaređuju novi svećenici. U Austriji će ih biti zaređeno 18: od toga 10 iz redovničkih zajednica i 8 biskupijskih. To ne znači da neće do kraja godine biti još poneko ređenje. U Gospićko-senjskoj biskupiji ove će godine biti zaređen na Petrovo Pero Jurčević iz župe Cvitović.

Koncert u slunjskom parku večeras od 20 – 23 sata – U četvrtak 8. lipnja,u gradskom parku u Slunju od 20 do 23 sata bit će druženje i koncert “Za Mrežnicu i Koranu” na kojem nastupaju Josip Čop, Dado Belković te Dino, Mario i Jadranko.