Danas Krizme u Slunju i Drežniku – Sutra Prva Pričest u Slunju i Cetingradu

17 lip

Danas u subotu 17. lipnja dva su slavlja Krizme u slunjskom kraju: u 12 sati Krizma u župi Drežnik Grad a u 17 sati u Slunju!. Krizmu će podijeliti biskup u miru mons. Mile Bogović. Danas inače vjernici Gospićko-senjske biskupije na čelu s biskupom mons. Zdenkom Križićem hodočaste u Ludbreg. Doznajemo da se popunilo 12 autobusa.

Danas u 9 sati ispovijed prvopričesnika u slunjskoj crkvi. Naime, sutra u 11 sati 33 prvopričesnika pristupit će Prvoj Pričesti. Također župa Cetingrad slavi sutra Dan Prve Pričesti a danas u 15 sati ispovijed cetingradskih prvopričesnika.

Jučer je veliko nevrijeme zahvatilo ogulinsko-slunjski kraj: vjetar je kidao krovove, tuča je oštetila krovove, uništila neke usjeve. U Cetingradu je tuča mnogo toga poharala: izgledaju tužna polja! U dijelu Rakovice također.

Mladi iz Zagreba (Magis) jutros se iz Slunja premještaju u Lađevac gdje će provesti današnji dan a sutra će slaviti Vidovo s narodom i vratiti se svojim kućama

Jutros u 9 sati okupili su se slunjski prvopričesnici na prvu ispovijed. Trojica svećenika pomagali su njima i roditeljima da se ispovjede i dožive Božji zagrljaj