Danas Rođenje sv. Ivana Krstitelja – Preminula Kate Magdić – 80 godina organiziranog nogometa i športa u Slunju

24 lip

Danas crkva slavi Rođenje sv. Ivana Krstitelja. Crkva inače ne slavi rođendan nego dan smrti svojih sinova. Dan smrti je rođendan za nebo. Iznimka su Rođenje BDM (Mala Gospa) i Rođenje Ivana Krstitelja. Ivan Krstitelj je zadnji prorok koji je navijestio Isusov dolazak, predstavio ga i povukao se. Zbog prigovora Herod ga je dao zatvoriti i po želji Herodijade odsječena mu je glava.

Lijepa drvena kapela u Smoljancu posvećena je rođenju sv. Ivana Krstitelja. Župe koje danas slave Rođenje Ivana Krstitelja kao svoga zaštitnika su: Aleksinica, D. Kosinj, Lipice, Prizna, Švica i Tounj. U Riječkoj nadbiskupiji slave Delnice, Zlobin, Rijeka sv. Ivan.

Grad Slunj ima iza sebe 80 godina organiziranog sporta. Nogomet je pred 80 godina došao u Slunj i od tada do danas postao i ostao najvažnija sporedna stvar ovdje kao i u svijetu. NK Slunj ove je godina ušao u viši rang natjecanja što se i poklopilo s proslavom njegove 80. godišnjice postojanja. Doznajemo da se danas u 15 sati održava svečana skupština NK Slunj u dvorani Pučkog učilišta.

                                  †

Preminula je u 88. godini života KATE MAGDIĆ r. Perak iz D. Taborišta 145 (župa Slunj). Bila je draga, skromna i dobra vjernica. Bit će pokopana u ponedjeljak 26. lipnja u 16 sati na groblju u Slunju. Za njom žali sin Nikola i rodbina.

Kate Magdić (1926-2017)