Radni tjedan – Misa na poljskom u 11 sati

26 lip

Nakon nedjeljnog počinka mnoge čeka radni dan. Djeca uživaju u dugim praznicima. Turisti u sve većem broju dolaze u Hrvatsku. Neki ugostitelji trljaju ruke zbog dobrog prometa…

U 10.30 Croatia-bus staje u Slunju

Dobro je znati da se u slunjskoj crkvi slavi misa ujutro u 8 sati osim Petrova (29.06) i subote (01.07.) kad su mise u 18 sati.

Danas oko 11 sati u slunjskoj su crkvi slavili misu poljski vjernici na putu prema jugu. U Slunju se rado zaustave mnoge grupe iz Poljske. S njima su obično njihovi svećenici te slave misu na svom jeziku. Tako su i danas slavili misu. Oni vrlo lijepo sudjeluju u misi i daju divno svjedočanstvo kao svjedoci vjere prokušane u nevoljama njihove povijesti. U mnogočemu je njihova povijest slična hrvatskoj a i njihova odanost katoličkom zajedništvu potvrđena je mnogo puta u povijesti.  Nakon mise župnik je drage Poljake počastio u župskoj dvorani.  Bilo je pjesme i mnogu selfya!

Misu predvodi vlč. Marek Ratajezak

Poljski vjernici iz župe Swietago Krzyza – Szamotnij

Čašica pića u župskoj dvorani

 

 

Danas u 14.30 sati sprovod vlč. Marijana Žagara, predavača moralnog bogoslovlja na Teologiji u Rijeci. Nakon mise pokojnikovo tijelo bit će pokopano u svećeničkoj grobnici na groblju Kozala (Rijeka)

Danas su na groblju u Slunju dva pogreba: u 16 sati pogreb Kate Magdić a u 16.30 pogreb Tome Štefanca