Ćiril Aleksandrijski – Ilegalni prijelaz granice

27 lip

Crkva danas slavi sv. Ćirila Aleksandrijskog, neobičnog sveca koji je temperamentno branio pravovjerje i protivnike nije štedio. Njegovu veličinu otkrivamo u njegovim spisima. Njegov postupak prema protivnicima nije odavao duh Evanđelja. Nakon Efeškog sabora g. 431., na kojem se borio za pravovjerje i čast Bogorodice, pa sve do svoje smrti 24. lipnja 444. imao je prilike u molitvi i kajanju okajati svoje postupke. On je zadnji predstavnik aleksandrijske škole. Bio je aleksandrijski patrijarh. Naročito se borio protiv krivovjerja koje je širio Nestorije i o tome je obavijestio papu Celestina I.  Umro je g. 444., a da nije doživio mir među biskupima i teolozima. Naime, bila su to burna vremena u povijesti crkve.

Zbog prometne nesreće u Slušnici promet je jučer u popodnevnim satima bio zatvoren na D1. Kilometarske kolone čekale su od Novoig sela do Nikšića. Slunj je bio u opsadnom stanju. Problem je što nema alternativnog pravca. Znalci su mogli preko Lumbardenika izići na Broćanac ali teški šleperi ovu bi usku cestu zagušili. Jednostavno je trebalo čekati satima dok se ne obavi očevid i ne uklone posljedice prevrtanja kombija.

Danas je topli ljetni dan. Obilje sunca  može i naškoditi. Dobro se zaštiti od UV-zraka polovicom dana i u popodnevnima satima.   

Ponekad treba posjetiti brijača ili frizerski salon.

Ilegalni prijelaz granice – U subotu u mjestu Željava, Općina Plitvička Jezera, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske zatekli su šest državljana Afganistana (jedan punoljetan i pet maloljetnih) za koje je utvrđeno da su ilegalno prešli državnu granicu i ušli u Republiku Hrvatsku. S obzirom da su zatražili azil u Republici Hrvatskoj, isti će biti predani djelatnicima Centra za tražitelje azila u Zagrebu – javlja PU ličko-senjska.