Slunj: kšteni mala Karla i Borna

2 srp

U 11 sati slunjska je crkva bila ispunjena vjernicima. U nemirnom svijetu vjernici otpočinu u Gospodinu na Gozbi ljubavi.

Dodatni razlog radosti u crkvi bilo je krštenje malene Karle i Borne. Karla je drugo dijete Maria i Kristine Radočaj iz Slunja (Taborište). Krsna kuma bila je Ines Katić a krstio je župnik Mile Pecić. Slavlje nastavljeno u obiteljskom restoranu “Pino”.

Malena Karla okružena ljubavlju roditelja, kumova, vjernika

Borna u naručju kume

Borna Lukač  prvo je dijete Daria i Tajane Lukač iz Slunja. Krsni kumovi bili su Marija i Tomislav Cindrić a krstio ga je župnik Mile Pecić. Krstitke nastavljene u lovačkoj kući u Slušnici.

224. hodočašće u Trošmarije – Umirovljeni gospićko-senjski biskup Mile Bogović predvodio je u subotu 1. srpnja tradicionalno bdjenje u svetištu Gospe od Utjehe u Trošmariji koje se održalo 224. puta. Naime davne 1793. godine je tadašnji papa Pio VI. svetištu u Trošmariji dao bulu kojom se hodočasnicima izriče oprost grijeha. Proštenje je počelo pobožnošću križnoga puta, nastavljeno misom bdjenja, a završeno pjevanjem litanija BDM. Na proštenju je bilo blizu tisuću hodočasnika iz ogulinskog kraja, kao i Hrvata iz dijaspore – javlja IKA.