Toplina ide prema vrhuncu – Sajam u Slunju – Tridesetodnevnica

6 srp

Još jedan vreli ljetni dan. Sajam četvrtkom okupio u Slunju velik broj ljudi iz Slunja i okolice. Ugodno je prošetati i susresti one koje dugo ne vidimo. Naiđemo na naše ljude koji su došli iz Australije, Kanade, USA…i iz europskih zemalja. Neki dovedu unučad koja se čudi domovini svojih očeva i ne mogu shvatiti da su ovako lijepu zemlju napustili njihovi djedovi ili roditelji. Zabilježili smo nekoliko snimaka na sajmu u Slunju.

Putovanje biciklom samo je za jake, izdržljive, uporne…

Idemo sad u hladovinu

Kad će ako neće sad biti vruće

Lijepo je u Slunju ali je u našoj Čatrnji ljepše

Što sam ono trebao kupiti?

Danas počela Tridesetodnevnica – Danas počinje Tridesetodnevnica za hrvatski narod i za našu domovinu Hrvatsku. Dakle, tridesetodnevnica počinje 6. srpnja a završava 4. kolovoza. Trebalo bi sudjelovati svaki dan na misi i tako 30 dana. Koji su spriječeni sudjelovati na misi mogu to nadoknaditi moljenjem krunice. Kao što primjećujete ova 30-dnevnica završava na Dan domovinske zahvalnosti 5. kolovoza. U Slunju su mise svaki dan. U petak 7. srpnja u 18 sati, tako i u subotu. U nedjelju u 8 i 11 sati. Radnim danom u principu je misa u Slunju u 8 sari, subotom u 18, nedjeljom u 8 i 11 sati. Tko želi više saznati o ovoj Tridesetodnevnici neka pogleda  www.obnovauduhu.com

Salezijanska mladež na Plitvicama – U srijedu 5. srpnja na blagdan sv. Ćirila i Metodija Plitvička jezera obojila su se mnoštvom od gotovo tisuću djece u majicama crvene, žute, modre i zelene boje. Taj dan dogodio se susret Ljetnih oratorija koje animiraju salezijanci u Zagrebu, Rijeci i Splitu.
Nakon smještaja i srdačnog veselog pozdrava uz pjesmu i ples, veselo mnoštvo okupilo se u sportskoj dvorani Nacionalnog Parka kako bi proslavili euharistiju. Dojmljivo je bilo pobožno sudjelovanje mladeži gdje u pojedinim trenucima su disali kao jedno. Misu je koncelebriralo desetak salezijanaca svećenika a predsjedao je povjerenik za mlade don Mihovil Kurkut – javlja IKA.

Gradsko kupalište na Korani

U sumrak kupalište na Korani gotovo je prazno