Prvi petak – Sutra mlada misa vlč. Pere Jurčevića

7 srp

Prvi petak u mjesecu – Prvi petak u mjesecu u svijesti vjernika ima posebno značenje. Vrhunac Božje ljubavi je zadnja kap krvi koju je Isus na križu prolio za sve ljude. Bilo je to na Veliki petak. Na Božju ljubav čovjek odgovara ljubavlju. Danas u 18 sati slavit ćemo misu u slunjskoj crkvi. Prije mise mogućnost ispovijedi. Ovo je ujedno drugi dan Tridesetodnevnice koju je pokrenuo Molitveni vijenac za domovinu.

Noći i jutra ugodna su u slunjskom kraju

Oproštajna večera s prijateljima iz Verone – Večeras nakon mise u slunjskoj crkvi oproštajna večera od prijatelja iz Italije /Verona/. Nakon noćenja vraćaju se u svoju domovinu puni utisaka iz Hrvatske i BiH. S njima je don Franco koji je imao srca u ratu i progonstvu za našu djecu. Pratio nas je u ratu i nakon povratka, raduje se našoj vjeri koja je izdržala velike kušnje i od koje živi Božji narod u radostima i kušnjama. 

Ispovijed krizmanika  u Cetingradu – Danas u 15 sati u Cetingradu ispovijed krizmanika uoči Krizme koja će se slaviti u nedjelju u 12 sati. Biskup u miru Mile Bogović vodit će krizmano slavlje.

Krađa u Slunju – U razdoblju od 5. do 6. srpnja nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt u Slunju i otuđio alkoholna i bezalkoholna pića. Materijalna šteta je više stotina kuna – javlja PU karlovačka 

Ljetna škola romske djece u Baškim Oštarijama – Polaznici ljetne škole iz Romske odgojne zajednice ovih dana, zajedno sa svojim voditeljima i animatorima, borave u Baškim Oštarijama. Povjerenik za pastoral Roma u Gospićko-senjskoj biskupiji perušićki župnik Josip Štefančić, ove godine je domaćin i voditelj Romske odgojne zajednice (ROZ). Kroz niz predavanja, molitve i radionice ova ljetna škola okupila je 50-ak djece uzrasta od 8 do 14 godina, 10 voditelja i animatora među kojima su i trojica svećenika.

Sutra mlada misa vlč. Pere Jurčevića – Sutra se sprema svenarodno veselje u povodu mlade mise  vlč. Pere Jurčevića u Cvitoviću. Očekuje se velik broj svećenika i dakako naroda. Misa počinje u 12 sati u crkvi sv. Nikole u Cvitoviću.

U nedjelju Krizma u Cetingradu – U nedjelju 9. srpnja u 12 sati gospićko-senjski biskup u miru mons. Mile Bogović predvodit će krizmano slavlje u Cetingradu. Sakrament krizme primit će sedmorica osmaša i dvoje odraslih. .

Cetingrad danas u 15 sati