Slunj: Thompsonov koncert 5. kolovoza – Preminuli Mirko Cindrić i Manda Sertić

18 srp

Jutros je održana još jedna sjednica povjerenstva za proslavu Dana Grada Slunja. Kulturno-zabavni i športski program oko Dana grada u glavnim crtama je donešen. Mnogo će se toga događati u Slunju i okolici. Iako je Dan grada Slunja 6. kolovoza, Slunj će 5. kolovoza, na Dan domovinske zahvalnosti i Dana branitelja, biti u centru hrvatske javnosti. Pogodit ćete zašto! Upravo 5. kolovoza u 21 sat na gradskom igralištu u Slunju održat će koncert Marko Perković Thompson. Vlada neviđeno zanimanje za ovaj koncert. U Slunju će se tada naći 10 puta više ljudi nego što Slunj ima stanovnika! Ovim koncertom u Slunju želi se podsjetiti da su i drugi krajevi i gradovi, ne samo Vukovar i Knin, dali velike žrtve za slobodu. Grad Slunj na čelu s gradonačelnikom Jurom Katićem čeka složen i odgovoran posao. Naravno da svi ne mogu doći vozilom do mjesta koncerta. Parkirališta će biti na prilazu Slunju pa će trebati koji kilometar pješačiti. Nije to ništa jer će mnogi usput vidjeti prirodne ljepote Slunja. Dakako, da će policija regulirati promet državnom cestom D1 koja prolazi kroz centar Slunja. Turisti i putnici koji toga dana budu prolazili kroz Slunj morat će biti strpljivi. Zastoji se ne mogu izbjeći… Thompsonovu koncertu predhodit će hodnja “Putevima “Oluje”, pješačenje od Kamenice do Slunja. Istovremeno polumaraton u čast Milana Neralića. U 12 sati izložbeni korzo. U 17 sati doček hodočasnika iz Kamenice i polaganje vijenaca pred spomenikom. Od 18 sati kao predigra Thompsonovu koncertu nastupit će KUD-ovi iz Slunja i okolice.

Sutradan 6. kolovoza je Dan grada Slunja. Misu u 11 sati predvodit će gospićko-senjski biskup. Nakon mise svečana sjednica gradskog vijeća kojom će prilikom biti dodijeljena priznanja, izložba radova učenika OŠ Slunj, Brđanijada navečer…

Sa sjednice proširenog povjerenstva za proslavu Dana Grada Slunja

Gradsko igralište u Slunju na kojem će  se dogoditi Thompsonov koncert 5. srpnja 2017.  S

Splitski biskup o požarima – Dragi sugrađani, dok je ova katastrofa, s jedne strane, nanijela veliku štetu pojedincima i društvu, ali nas i ujedinila u međusobnoj ljubavi, s druge strane nam je dala upozorenje da opreza nikad nije dovoljno. Ovim putem apeliram na svakoga od nas da pazimo jedni na druge, da pazimo kako se rukuje plamenom u ekstremno sušnom razdoblju. Mala nepažnja može izazvati katastrofu. Svima nam želim manje požara i nesreća, a dovoljno odmora za dušu i tijelo!  (mons. Barišić) (IKA)

Katastrodfalni požar u okolici Splita posljedica je suše, jake bure i ljudskog nemara. Dakle, posložilo se puno elemenata rezultat kojih je katastrofa. Tužno je vidjeti zgarišta, čitave komplekse opožarene. Priroda će nadoknaditi sve to ali treba vremena. Svi mi koji nemamo iskustvo požara oko kuća suosjećamo s braćom koja ne mogu mirno spavati zbog vatre koja se širi nošena vjetrom..

Nepažnja može skupo kooštati – U subotu, 15. srpnja 2017. godine, na odmorištu na autocesti A-1 u smjeru juga, nepoznati počinitelj provalio je u kamper slovenske nacionalne oznake iz kojeg je otuđio novčanik sa novcem i osobnim dokumentima u vlasništvu 52-godišnjeg slovenskog državljanina. 

Slunjski vatrogasci isporučili su 650.000 litara pitke vode u dva mjeseca domaćinstvima koja nemaju vodovoda. Svakodnevno odvoze pitku vodu u domaćinstva u okolici Slunja. Vodovod je od Slunja prošao preko Blagaja do Veljuna. Ali, još ima domaćinstava koja su udaljena od glavnog vodovoda i treba dovesti vodovodnu cijev do njihove kuće. Tako su u Pavlovcu neka domaćinstva prikopčana na vodovod ali ima udaljenih domaćinstava koja trebaju mnogo truda i novca da vodovodna mreža dođe do njih. Učinjeno je mnogo ali još ima domaćinstava koja koriste kišnicu ili sanjaju o vodovodu. Sjetimo se kad otvorimo pipu i natočimo vodu u čašu da ima onih kojima je to san.

                                 †

Preminuo je u 64. godini života MIRKO CINDRIĆ iz Cetingrada (Novo naselje). Bit će pokopan 19.07.2017. u 16 sati na groblju Sadikovac. U 16 sati ispraćaj iz kapele u Cetingradu. Za njim žale supruga Marija, sin Damir, kćerka Anita, unučad…

Preminula je u 51. godini života MANDA SERTIĆ iz naselja Mukinje 31. Bit će pokopana na groblju u Drežniku 19.07.2017. u 17 sati. Za njom tuguje muž Slavko, kćerka Lucija, sin Ante, brat Mile, sestra Ankica i ostala rodbina