Zlatna misa vlč. Ante Cindrića – Festival na Mrežnici – Preminuo Pero Cindrić

28 srp

Još jedan topli ljetni dan. Jutra su malo svježija a noći budu ugodne za spavanje. Novi dan je dar. Sjetimo se nedavnog rata, bombardiranja, progona…Nismo znali hoćemo li dočekati novi dan. Upravo takvima koji su prošli zatvore i ponižavanja, koji su gledali smrti u oči, novi dan u miru neprocjenjivi je dar.

Festival na Mrežnici – Moj posjet kao župnika festivalu psihodelične glazbe na Mrežnici pobudio je veliko zanimanje medija. Ostajem iznenađen. Posve je normalno da posjetim mnoštvo mladih koji su svojim načinom života i glazbom već na prvi pogled tihi protest protiv otuđenosti. Već zbog toga zaslužuju simpatije. Nisam došao među njih da ih dociram s visoka nego da budem s njima, da podijelim s njima radost druženja, radost biti zajedeno. Istina, po svom zvanju ja sam poslužitelj Riječi, povjerena mi je teška Riječ koju ne smijem sakriti. Učitelj iz Nazareta, Riječ tijelom postala, tražio je ljude na rubu. Elite su mu zadavale samo probleme jer nije ušao u njihov krug i postao dio njih. Davao je nadu onima najkrhkijima i obespravljenima na trpezi života.  Na ovom festivalu, među ovom populacijom, otkrivam ljude koji sanjaju drugačiji svijet. Možda su njihovi snovi naivni reći će neki. Njihovi se snovi ponekad razbijaju o krutu realnost. Ali, tko može oduzeti naše snove? Ako vidiš roba da spava, pusti ga, možda sanja slobodu – kaže mudra izreka. A ova djeca okupljena na ovom festivalu sanjaju drugačiji svijet. Moram viknuti da su oni beskrajno voljena djeca Svevišnjeg, da su oni sposobni odgovoriti na ljubav. Tamo gdje nauka zastaje nastupa filozofska misao koja postavlja i traži odgovore na zadnja pitanja. Umjetnost pa tako i glazba odraz je Božje ljepote i veličine a tek vjera je ulazak u Božje srce, u Ljubav. Bože, daj da ova mladost otkrije put k Ljubavi koja je pokrenula i vodi čitav svemir.

Jutros u Slunju

Strpljivo čekanje autobusa

Zlatna misa vlč. Ante Cindrića – Vlč. Ante Cindrić proslavio je, nakon 50 godina svećeništva, zlatnu misu u rodnoj župi Oštarije 23. srpnja. Ovdje je pred 50 godina slavio i prvu misu.

Na misi su koncelebrirali još četiri svećenika: vlč. Nikola Uravić, upravitelj svećeničkog doma, župnik pop Ante Luketić, fra Grgo Sikirić bivši dugogodišnji župnik Tounja koji slavi 65 godina misništva, te mons.dr. Milan Šimunović koji je i propovijedao, također ovogodišnji zlatomisnik, dugogodišnji profesor na teološkim studijima. Zanimljivo da pater Grga Sikirić slavi u iduću nedjelju 65. obljetnicu misništva.

Vlč. Ante Cindrić rođen je 1940. godine. Zaređen je za svećenika 02.07.1967. Bio je župnik u Selcu odakle je premješten u Bribir. Zbog narušenog zdravlja smješten je u svećenički dom u Rijeci. U vrijeme domovinskog rata bio je u Selcu gdje je pomagao prognanicima

                      

Preminuo je u 65. godini života PERO CINDRIĆ iz Cetingrada. Bit će pokopan na groblju u Cetingradu 28.07.2017.  u 15 sati. Za njim žale mati Roze, sinovi Dragan i Nenad, braća i sestra Janja te rodbina