Očekujemo razvedravanje (video) – Preminula Marija Bogut

19 velj

Jutros je padala kiša u slunjskom kraju. Nikud bez kišobrana već danima. Priželjkujemo koji sunčani dan. Posebno neki  kronični bolesnici žele promjenu vremena.

Danas se očekuje pojačan promet kroz Slunj. Mnogi će se uputiti na jug. Susretnemo svaki dan u Slunju turiste iz azijskih zemalja. Njima je zanimljivo putovanje u svako doba godine. Oni popunjavaju posezonu a pomalo se trebamo pripremati da privučemo turiste kroz čitavu godinu. Hrvatska to može jer je obdarena geografskom raznolikošću.

190216a

Jutros u 9 sati stigla je u Slunj grupica Koreanaca autobusom, redovitom linijom.

190216d

Izmenadila nas je čaplja na slapu /Slunjčica/

190216e

Oko podne počeli su se kidati oblaci i sunce se pojavilo

Nađena mrtva u kući – Kako javlja PU Karlovačka jučer oko 10.40 sati u obiteljskoj kući u mjestu Novi Novaki pronađeno je mrtvo tijelo 77-godišnjakinje. Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodila zamjenica županijske državne odvjetnice u Karlovcu, a u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja nastavlja se kriminalističko istraživanje. Doznajemo da je starica umrla prirodnom smrću.

Edukacija slunjskih umirovljenika – Sukladno Planu preventivnog i represivnog postupanja policije u cestovnom prometu, a u cilju prevencije i edukacije pješaka starije životne dobi policijski službenici Policijske postaje Slunj posjetili su umirovljenike u Slunju. Tom prilikom podsjetili su ih na pravila sudjelovanja pješaka u prometu, podijeli im reflektirajuće prsluke i letak s pravilima za sigurno kretanje u prometu.
Ova skupina umirovljenika interesantna je jer je riječ o osobama koje se bave nordijskim hodanjem i kao takvi izloženi su riziku prilikom sudjelovanja u prometu, a posebice u uvjetima smanjene vidljivosti i noću.

Ukrali gusanu peć – U razdoblju od 14. do 16. veljače nepoznati počinitelj provalio je u prostorije društva u Cerovcu Vukmanićkom i otuđio gusnatu peć. Materijalna šteta veća je od 3.000 kuna. Što sve ne kradu sakupljači sekundarnih sirovina? Biraju skrovita mjesta i kradu bakarne žljebove,  zvona na kapelama aku su negdje po strani. Ne gledaju hoće li povrijediti nečije osjećaje ili napraviti štetu. Bitna im je zarada.

†              †                   †   Naši pokojni     †                  †                ‡

Preminula je MARIJA BOGUT r. Perak. Rođena je 1934. u D. Taborištu, vjenčala se 1962. s Josipom Bogut s kojim je podigla kćerku Jelenu. Bila je brižna majka i dobra vjernica. Bit će pokopana u subotu 20. veljače u 15 sati na slunjskom groblju. Pokoj vječni daruj joj Gospodine.

190216c