Osvježenje – Slunju moj, grade moj – Preminuo Josip Sabljak Moler

7 kol

Noćas je pala kiša u slunjskom kraju i došlo je malo svježine. Mnogi su odahnuli! Oblačno je i dalje ali jutros ne pada kiša.

Iza nas je Dan Grada Slunja te s njim povezane brojne manifestacije, športske i kulturne. Thompsonov koncert na Dan domovinske zahvalnosti i uoči Dana Grada Slunja ostat će u dugom sjećanju. Prema policijskom izvješću okupilo se 15.000 ljudi. Mišljenja su da je broj veći od policijskog jer je Slunj tu večer bio pun posjetitelja. Mnogi nisu mogli prići koncertu pa su ostali po strani. Zli ljudi priželjkivali su incidente ali su se morali razočarati. Zanemariv je broj nestašluka kod ovolikog broja ljudi. Koncert je protekao dostojanstveno. Snaga zajedništva i ljubavi, otvorenosti osjetila se posvuda u Slunju.

Danas općina Cetingrad slavi svoj dan. U 10 sati misno slavlje u župnoj crkvi. Nakon mise polaganje vijenaca pred spomenikom a zatim svečana sjednica općinskog vijeća.

Biskup Škvorčević krstio 9. i 10. dijete obitelji Soldo – Na blagdan Preobraženja Gospodinova, 6. kolovoza, požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je župu sv. Jurja Mučenika u Buku, predvodio euharistijsko slavlje i krstio Josipa i Mariju, deveto i deseto dijete u obitelji Vjekoslava i Marine Soldo. Na početku misnog slavlja pozdravio je nazočne, izrazivši radost što obitelj Soldo upravo na svetkovinu Preobraženja Gospodinova krsti svoje deveto i deseto dijete, blizance Josipa i Mariju. Od srca je čestitao roditeljima za svjedočanstvo koje su očitovali opredjeljenjem za brojnu djecu i za žrtvu ljubavi koja je njih oplemenila, a našu hrvatsku domovinu obogatila javlja Ika.

                           

Preminuo je u 87. godini života JOSIP SABLJAK Moler iz Drežnika 17. Ispraćaj na groblje ispred crkve u Drežniku 08.08.2017. u 15.50 sati. Za njim žale kćerke Anka i Kata, sinovi Dragan, Milan, Božo, snahe, unučad i praunučad te brat Mato