22. nedjelja: slijediti Isusa – Preminuli Joso Stepić i Marija Obrovac

3 ruj

Petrovo suprostavljanje Isusovu putu prema žrtvi na križu pouka je svim Isusovim učenicima: Gospodin nas poziva  da ga slijedimo. Gospodin nije došao da ispuni naše naivne želje, da bude sluga našoj sebičnosti i komoditetu, nego da nas povede k punini života. On nije ugađao sebi nego je živio za druge do smrti na križu. U našoj spremnosti da se odreknemo svoje sebičnosti pokazuje se koliko slijedimo Isusov put. Mi ne možemo svoj život spasiti gomilanjem novca, slave i moći. Sve gubimo! Život spašavamo dajući se drugomu. Mučenici su u crkvi oni koji su sve dali. Upravo tada spašavamo život. Kad je Isus sebe dao do smrti na križu, slijedilo je uskrsnuće i proslava. Danas se milijuni vjernika diljem svijeta okupljaju oko Isusove Riječi koja ih vodi u život vječni.

Jutros je slavljena misa u 8 sati u slunjskoj crkvi. Jesenska kiša pomalo pada, brda su u magli i jesen je ušetala na velika vrata u naš kraj.

Jutros su sudjelovale na misi u 8 sati u slunjskoj crkvi časne sestre Slavomira i Veronika. Č.s. Slavomira Cindrić rodom je iz Tatar Varoša, župa Cvitović, sestra je sv. Križa i živi u Đakovu. Sestra Veronika Petrović dobro je poznata sestra (rodom iz Srednjeg sela, župa Slunj) a na službi je u Zagrebu.

U 11 sati u Slunju

15-godišnji mučenik – Teško nasilje dogodilo se u kršćanskoj zajednici u Punjab-u u Pakistanu. Prema informacijama koje donosi Fides – mladić Sharon Masih, kršćanin (adolocsent) koji je pohađao državnu školu u Burewali (Multan) na jugu Punjaba, ubijen je od strane svojih vršnjaka-muslimana iz razreda koji su ga pretukli do smrti 30. kolovoza u blizini škole. Advokat (kršćanin) Mushtag Gill kaže da je mladić Sharon Masih (15) zaustavljen i otet od strane vršnjaka. Tukli su ga i cipelarili dok nije izdahnuo. Prevezen je u bolnicu gdje su mogli samo ustanoviti smrt. Vršnjaci su od njega tražili da prijeđe na islam što on nije htio.

                   †

Danas je na groblju u Cetingradu pokopan JOSO STEPIĆ  iz Grabarske 109. Preminuo je u 91. godini života. Za njim žale sinovi Vlado, Franjo i Mile, kći Milka, snahe, zet, unučad i praunučad

Preminula je u 87. godini života MARIJA OBROVAC iz Glinskog Vrela 188. Pogreb na groblju u Cvitoviću 04.09.2017. u 15.30 sati. Za njom žale sin Vlado, kći Mira, unučad i rodbina