Dekanatska sjednica u Slunju: izbor dekana i člana Prezbiterskog vijeća

11 ruj

Prema propisima novoimenovani biskup mons. Zdenko Križić treba u roku od godinu dana osnovati novo Prezbitersko vijeće kao najvažnije savjetodavno tijelo u vođenju biskupije. Isto tako treba predložiti svaki dekanat novog dekana. Upravo danas u svih šest dekanatskih središta biskupije (Slunj, Ogulin, Senj, Otočac, Gospić, Udbina)održene su sjednice na kojima je glavna točka bila izbor novog dekana i člana prezbiterskog vijeća.

U Slunju su se sastali svećenici Slunjskog dekanata danas u 10 sati kojih je četvorica u pastvi i jedan u miru: vlč. Stanko Smiljanić (Cetingrad), vlč. Šimo Božić (Cvitović-Lađevac), vlč. Ivan Hodak (Drežnik -Vaganac), mons. Mile Pecić (Slunj-Blagaj). Mons. Marijan Ožura, svećenik u miru, poslao je svoj glas iz lječilišta pismenim putem. U prvom krugu izabran je odnosno predložen za dekana dosadašnji dekan mons. Mile Pecić.

Nakon toga pristupilo se biranju predstavnika u Prezbitersko vijeće. Vlč. Stanko Smiljanić dobio je 3 glasa, mons. Mile Pecić 2 glasa.

 

Svećenici Slunjskog dekanata (nedostaje mons. Marijan Ožura)

Pokisao cvijet

Glumica Charlotte Rampling – Nakon što je dobila Kup Volpi kao najbolja glumica na Mostri u Veneciji za ulogu u filmu “Hannah”, glumica Charlotte Rampling progovorila je i o svojoj vjeri. Ona je religiozna i nastoji zadobiti Božju pomoć. Ne zaziva ga jer se bori da iziđe sama iz prostora patnje koju osjeća i zbog koje se osjeća dijelom odgovorna.”O svom odnosu prema vjeri  glumica priznaje: “Vjerujem da je Bog odgovor na veliku tajnu života. Iako nemam vjeru na poseban način, vjerujem u Boga i dosta.”

Možemo li odgovoriti na Božju ljubav koja nam je uvijek okrenuta? Izići iz svoje sljepoće, ograničenosti, pobijediti oholost i prepustiti se Božjem zagrljaju!