Sunčano jutro – Papa Franjo poručuje – Preminuo Nikola Sabljak

18 ruj

Jutros je u Slunju divan sunčan dan. Nabujali potoci i naše rijeke pružaju prizore koji zaslužuju poštovanje: silina vode valja se prema Karlovcu. Zbog konfiguracije terena Slunj ne može biti poplavljen: veliki kanjoni Slunjčice, Korane i Mrežnice mogu odvesti svu vodu. Ipak, voda je nepredvidiva.

Nabujala Slunjčica jutros

Papa Franjo poručuje – Jučerašnja poruka pape Franje na temu nedjeljnog evanđelja odjekuje našom planetom kao blaga vijest: Onaj kome je oprošteno ne može a da i on ne oprašta drugima! Nijedna zajednica ne može opstati bez opraštanja i milosrđa. Opraštanjem oslobađamo jedni druge za ljubav i istinu. “Onaj koji oprašta ne negira pretrpljenu nepravdu nego priznaje da je ljudsko biće stvoreno na sliku Božju, uvijek veće od zla koje je počinilo” – poručuje papa Franjo. 

Leopold Mandić u Splitu – Više tisuća vjernika Splita i okolice došlo se u ponedjeljak 18. rujna oprostiti od relikvije tijela svoga omiljenog sveca Leopolda Bogdana Mandića, koja je u svetištu Gospe od Pojišana u Splitu boravila 16 sati. Relikvije su ispraćene

Smrt zbog gutljaja vode – Zgažen je na smrt zato što je popio vodu iz kontejnera iz kojeg mogu piti samo studenti-muslimani. To je učinjeno zbog diskriminacije i prezira, jer je smatran nečistim. Njegov slučaj podsjeća na onaj Asie Bibi, osuđene  na smrt  zbog “blasfemije”. Također je ona optužena zbog gutljaja vode. Oba su slučaja tragični  i sramota su za zemlju” – kaže kršćanski odvjetniki Sardar Mushtaq Gill misleći na tužnu sudbinu  Shron Masih-a, kršćanskog studenta u Punjabu (Pakisatan) koji je ubijen od strane vršnjaka muslimana iz razreda 30. kolovoza ove godine. Ovi su mladi životi glasnici proljeća: njihova žrtva nije uzaludna! Mržnja se ne može pobijediti mržnjom nego samo uvećati. Jedino Ljubav može pobijediti mržnju kao što se Isus na križu digao iznad mržnje i zla.

                              

Preminuo je u 55. godini života  NIKOLA SABLJAK Nune iz Brajdić sela 203. Pogreb 19.09.2017. u 16 sati na groblju u Rakovici. Za njim žale braća Mate, Milan, Danijel, Darko s obiteljima