Teološki seminar u Rijeci: 25 godina vjeronauka u školama – Poljska misa

19 ruj

U Rijeci je jučer održan seminar koji je uzeo za temu prijenos vjere odnosno vjeronauk u školama. „Kada se osvrnemo na proteklih 25 godina koliko je vjeronauk prisutan u školama možemo biti zadovoljni s onim što je učinjeno, ali svakako da moramo činiti i nove iskorake. Prenošenje vjere je temeljna zadaća Crkve stoga je potrebno posvetiti joj puno pažnje, analizirati okolnosti u kojima se to događa i pronaći načine kako to činiti”, rekao je na početku riječki nadbiskup Ivan Devčić. On je izrazio radost što su se na seminaru okupili profesori, pastoralci, katehete i vjeroučitelji. Sudjelovali su i biskupi Riječke metropolije, krčki biskup Ivica Petanjak, gospićko-senjski Zdenko Križić te biskup u miru Mile Bogović.

U prenošenju vjere obitelj je nezaobilazna. Stoga obitelj ne smije ostati po strani. Pogotovo mlade obitelji: roditelji su najvažniji vjeroučitelji. Bez suradnje s roditeljima prijenos vjere je manjkav. Utješno je i ohrabrujuće da djeca odnosno roditelji upisuju vjeronauk skoro 100%. Nekoj je djeci vjeronauk najdraži predmet.

Djeca radosno rastu u vjeri i ljubavi

Poljska misa u Slunju:

Danas u 10.30 sati poljski su vjernici slavili misu u slunjskoj crkvi. S njima su dvojica svećenika.

Danas čitav dan pada kiša u slunjskom kraju. Oko 18 sati posjetili smo Rastoke i uvjerili se da stanje nije alarmantno. Voda s lakoćom protječe kroz propuste u Rastokama. Suosjećamo s braćom nizvodno od Karlovca pa dalje koji zabrinuto čekaju noć.

                            

Preminuo je u 80. godini života dr. JOSO GRAČAN (živio u Zagrebu). Pogreb u četvrtak 21.09.2017. u 10.50 sati na Mirogoju. Za njim tuguju sin Tomislav, kćer Željka, snaha, zet, unučad