Jesenski dan – Preminule Jelena Božičević i Jelena Zorić

25 ruj

Za razliku od jučerašnjeg dana koji je bio sunčan, danas je pravi jesenski dan. Magla se spustila na okolnja brda, ušla u vrtove…Vlažno je i prohladno. Jesen je nastupila u svom pravom izdanju! Očekujemo doduše još Miholjsko (ili Bablje) ljeto ali vrućinama je odzvonilo!

Nakon odluke Ustavnog suda da su pred zakonom svi jednaki u plaćanju komunalne naknade pa tako i državne zgrade, Grad Slunj ima šansu da dobije zaostatke za komunalnu naknadu koju poligon nije plaćao od 2013. godine. Država je izuzela svoje zgrade od plaćanja naknade a to je ustavni sud poništio. Proračunu Grada Slunja ova bi mala injekcija dobro došla za krpanje rupa.

Očekuju se prvi mrazevi i naglo opadanje lišća

Prepad na ulici – Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 85-godišnjaka: u poslijepodnevnim satima u Karlovcu, gradska četvrt Mostanje, na ulici presrele su ga dvije mlađe osobe i dok ga je jedna zadržavala, druga mu je izvadila novčanik iz džepa i otuđila novac – javlja PU karlovačka. Ovakva nas vijest ožalosti. Kako bi bilo lijepo da su ovi mladići pomogli starijoj osobi. Ovako su ispali kukavice. Ipak, ovaj sramotni događaj ni iz daleka nije obilježio jučerašnji dan. Puno se dogodilo ljudske dobrote, širine srca, nesebičnog pomaganja starijima i slabima. Ali, nažalost  to nije vijest.

                         †

Preminula je u 90. godini života JELENA BOŽIČEVIĆ iz Oštarskih Stanova 128. Pogreb danas 25.09.2017. u 15 sati na groblju u Rakovici. Za njom žale sinovi Vinko, Mišo i Dane s obiteljima, unučad i rodbina

Preminula je u 89. godini života JELENA ZORIĆ r. Vučeta iz Slunja (Strmac 6). Bit će pokopana na slunjskom groblju u utorak 26.09.2017. u 16 sati. Za njom žali sestra, nećaci, rodbina