Svisveti – Pohod grobljima nakon mise

1 stu

Danas slavimo Božju veličinu, dobrotu i ljubav koja se pokazala u ljudskoj slabosti i malenosti. Mi smo Božji san: on nas sanja kao svoje prijetelje, sudionike svoje slave i veličine, on nas sanja kao svoju djecu. Naša slabost pa i grešnost nije mu zapreka da nas uvede u svoj intimni život. Kad mu se otvorimo njegova nas ljubav može preobraziti i učiniti svojim sinovima, djecom ljubavi. Sveti su to postigli. Zato su nam oni podrška i putokaz. Ne možemo birati vrijeme i prilike u kojim ćemo živjeti ali u svim prilikama možemo se otvoriti Božjoj ljubavi.

Čitanje svetoga Evanđelja po Mateju –  U ono vrijeme: Isus, ugledavši mnoštvo, uziđe na goru. I kad sjede, pristupe mu učenici. On progovori i stane ih naučavati: »Blago siromasima duhom: njihovo je kraljevstvo nebesko! Blago ožalošćenima: oni će se utješiti! Blago krotkima: oni će baštiniti zemlju! Blago gladnima i žednima pravednosti: oni će se nasititi! Blago milosrdnima: oni će zadobiti milosrđe! Blago čistima srcem: oni će Boga gledati! Blago mirotvorcima: oni će se sinovima Božjim zvati! Blago progonjenima zbog pravednosti: njihovo je kraljevstvo nebesko! Blago vama kad vas – zbog mene – pogrde i prognaju i sve zlo slažu protiv vas! Radujte se i kličite: velika je plaća vaša na nebesima! Ta progonili su tako proroke prije vas!«

Kome ne zaigra u srcu kad čita ili sluša ove riječi? Božja nas ljubav nikad ne ostavlja. Vjera i ljubav koju smo živjeli u svim izazovima života, u radostima i tugama, u siromaštvu i skromnosti, u žalosti, milosrđu… Blaženi su trenuci kad nam nepravde i spletke nisu zatrovale dušu, kad smo ostali vjerni ljubavi i u progonstvima.

Jutaranja misa u Slunju

Danas župa Slunj slavi misu u 8 i 11 sati. Nakon mise u 11 sati idemo u procesiji prema groblju gdje ćemo se družiti s našom braćom u molitvi.

U Blagaju misa i pohod groblja u 14 sati,  u Nikšiću pohod groblja u 15 sati.

Misa na Svisvete vrhunac je našeg zajedništva sa svima svetima, našom braćom i sestrama koji su ostali vjerni Božjoj ljubavi.