Slunj: dekanatska sjednica

6 stu

Danas je održana u Slunju dekanatska sjednica (kao i u svih 6 dekanatskih središta). Sjednici su se odazvali aktivni svećenici u dekanatu i svećenik u miru mons. Marijan Ožura.  U 10.30 sati nakon molitve sjednicu je otvorio i vodio dekan Mile Pecić. Pročitan je zapisnik sa zadnje sjednice a onda je vijećnik u Prezbiterskom vijeću vlč. Stanko Smiljanić dao izvješće o jesenskom zasjedanju Prezbiterskog vijeća. Slijedila je točka o pokorničkim slavljima u Došašću u župama dekanata. Zornice su milosno vrijeme kad su vjernici otvoreni Božjoj ljubavi. U nekim župama slave se mise zornice u 6.30 sati ili 6 sati. Vjernici rado dolaze na ova ranojutarnja slavlja u predbožićno  vrijeme uključujući školsku djecu. Zornice će se održavati u župama u kojima stanuje župnik. 

Božićne ispovijedi održat će se u svim župama dekanata. Evo rasporeda: utorak 19.12. u Cetingradu od 9 do 13 sati; u srijedu 20.12. u 16 sati u Lađevcu, u 17 sati u Cvitoviću; u četvrtak 21.12. u Slunju od 7.30 sati do14 sati; u subotu 23.12. u 10.30 sati Vaganac i istovremeno u Drež. Selištu, nastavak u 12 sati u Drežniku.

Rakovica i Zavalje u dogovoru s župnicima (koji rezidiraju izvan ovog dekanata).

Godišnjak MOSTOVI 2018 trebao bi se pojaviti uoči Božića. Župnici će svoje priloge dostaviti do 20. studenog. Rukopisi idu u tiskaru 1. prosinca.

Popodne ledena kiša, magla…(motiv iz Slunja danas u 16 sati)

Izgorjela kuća u Krnjaku – Jučer u 20.20 sati došlo je do požara na drvenoj obiteljskoj kući u mjestu Dvorište, općina Krnjak, vlasništvo 93-godišnjaka, koja je u cijelosti izgorjela. Tijekom dana, na mjestu događaja obavit će se očevid u cilju utvrđivanja svih okolnosti uzroka požara – javlja PU karlovačka

U Josipdolu poginula jedna osoba – Jučer u 18.30 sati, u mjestu Pavlović Brdo, općina Josipdol, na državnoj cesti D- 42, dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao 43–godišnji vozač teretnog automobila i 66–godišnji pješak koji je smrtno stradao. Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodila županijska državna odvjetnica u Karlovcu, a promet je za vrijeme obavljanja očevida bio u prekidu – javlja PU karlovačka.

Ubijeno 26 vjernika u baptističkoj crkvi – U baptističkoj crkvi u Sutherland Springsu, u Texasu, u nedjelju ujutro Devin Patrick Kelley, 26-godišnji mladić, bivši pripadnik američkih zračnih snaga, otvorio je vatru iz jurišne puške ubivši 26 i ranivši 20 ljudi. Među žrtvama je bilo i djece, jedna trudnica te kći pastora te crkve.  „Ovaj tragični i neshvatljivi događaj proširuje sve veći popis masovnih ubojstava, od kojih se neka počinjena u crkvama, za vrijeme molitve ili klanjanja”, izjavio je američki kardinal Daniel DiNardo dodajuću: “Postoji temeljni problem u našem društvu i svi moramo biti svjesni toga. Kultura života više ne može tolerirati oružano nasilje u svim njegovim oblicima”.