Sv. Leon Veliki – Nogometaši razveselili

10 stu

Danas crkva slavi sv. Leona Velikog, prvog papu koji je dobio naslov Veliki. Rođen je koncem 4. stoljeća. Papa je postao 440. godine. Bila su to dramatična vremena. Crkva je iznutra razdirana herezama a izvana su nadirali barbari. Mongolski vođa Atila, zvan “Bič Božji” poharao je Europu i približio Rimu. Papa je izišao pred njega i upozorio ga na Božju kaznu. Činjenica je da se Atila vratio i nije opustošio Rim. Ovo je samo dokaz da Crkvu ne vode ljudi nego Duh Sveti. Bog se poslužio papom Leonom Velikim da crkvu izvede iz velike krize.

Hrvatski nogometaši korak bliže Svjetskom prvenstvu – Sinoć je nacija bila prikovana uz male ekrane i uživala u igri hrvatske reprezentacije. Strani portali daju komplimente hrvatskim nogometašima i već ih vide na svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji. Doista, hrvatska je momčad zablistala u punom sjaju. Pokazali su čaroliju od nogometa prema kojoj nismo mogli ostati ravnodušni. Ovaj je put i publika bila na visini događaja. Hrvatska je s 4:1 pobijedila Grke i učinila veći dio posla za put u Rusiju. Trener Dalić ističe da slijedi drugo poluvrijeme u Grčkoj i ne treba živjeti od trenutačne slave. Doista, ne samo u nogometu nego u svim poslovima treba ustrajati do kraja i ne dati maha emocijama koje nas mogu uspavati. U nedjelju očekujemo potvrdu dobre igre hrvatskih izabranika.

Luka Modrić motor je hrvatske momčadi

Prijedlog obiteljskog zakona – Prijedlog Obiteljskog zakona kojim se štiti i jača brak i obitelj (obitelj = otac, majka i dijete) nije se svidio premijerovim koalicijskim partnerima HNS-u, SDSS-u i radikalno lijevim skupinama. Sad se pravi politička trgovina iz koje može izići nešto nakaradno, neko ružno pače. Može biti samo gori od povučenog zakona. Smije li u ovakvoj situaciji tiha većina šutjeti? Mogu li neke strančice koje jedva prođu izborni prag i neke ekstremne udruge nametnuti većini svoje umotvorine? U javnu raspravu treba se uključiti tiha većina i ne dozvoliti manipulaciju od strane manjine.

Prijetili policajcima! – Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom, 24-godišnjakom i 18-godišnjakom iz Brinja, zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela prijetnje i prisile prema službenoj osobi. Sumnjiče se da su u utorak, 7. studenog u Brinju, prijetili smrću i fizički napali policijske službenike, pokušavajući ih spriječiti u daljnjem obavljanju poslova iz nadležnosti policije. Oni su dovedeni pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njih podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu – javlja PU Ličko-senjska.

IZ ALBUMA:

Dolazak prognanih Hrvata iz BiH u D. Lapac 28.09.1995.