Papa s djecom – Ređenje novog vojnog ordinarija Jure Bogdana u Splitu – Razvedravanje oko podneva

27 velj

Papa Franjo susreo se 25. veljače sa skupinom djece koja su mu napisala pisma za novu knjigu u kojoj odgovara na njihova pitanja, objavljenu s naslovom „Dragi papa Franjo“. U pratnji djece bio je predsjednik Međunarodnoga Caritasa, kardinal Luis Antonio Tagle, te glavni urednik časopisa La Civiltà Cattolica, p. Antonio Spadaro. S Papom su se susrela djeca iz Italije, Indije, Kenije, Australije, Argentine, Sjedinjenih Država, Kanade, Singapura, Irske, Belgije, Kine i s Filipina. Sveti je Otac rekao da su pitanja na koja je odgovarao u knjizi bila „neka od najtežih“ koja su mu ikada postavljena. Prigodom susreta je odgovorio na dodatna pitanja koja su djeca imala za njega – javlja Radio Vatikan..

Zaređen novi vojni biskup mons. Jure Bogdan – U splitskoj konkatedralnoj crkvi Sv. Petra danas u subotu, 27. veljače održava se misa s obredom ređenja novoga vojnog ordinarija u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdana.
U ulaznoj procesiji u crkvu su ušli izabranik mons. Jure Bogdan s dvojicom svećenika pratitelja. U pratnji mons. Bogdana je župnik sv. Marka u Makarskoj i kanonik Prvostolnog kaptola u Splitu mons. Pavao Banić, inače rodom iz Donjeg Doca kao i novi biskup. Mons. Banić.  Drugi pratitelj je vicerektor Hrvatskog papinskog zavoda sv. Jeronima u Rimu, svećenik Varaždinske biskupije vlč. Marko Đurin.
Uz glavnog zareditelja splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića i suzareditelje, zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića i dosadašnjega vojnog biskupa Jurja Jezerinca, u koncelebraciji je i apostolski nuncij u RH nadbiskup Alessandro D’Errico te skoro svi biskupi iz Hrvatske i BiH.

Novi vojni ordinarij mons. Jure Bogdan dolazit će na slunjski poligon Eugen Kvaternik koji ima status vojne kapelanije a službu vojnog kapelana vrši vlč. Milenko Majić. Naime, na ovo vježbalište često dolaze postrojbe NATO-pakta čija je članica i Hrvatska. Zbog iznimne važnosti ovaj poligon zaslužuje i posebnu pastoralnu brigu. 

Razvedravanje – Jutros je prohladno u slunjsko-plitvičkom kraju. Temperatura je u 7 sati minus dva stupnja, tmurno je. Dakako, temperatura se diže približavanjem podneva. Oko podneva oblaka se pokidala, pojavilo se sunce ali je prohladno i dalje. Ugodno je po čistom zraku prošetati.  Ljudi su u stanovima, kućama, pripremaju se za nedjeljno svetkovanje.

270216b

Jutros u slunjskom parku