Jutros u Slunju snijeg – Preminuo Dragutin Hodak Dragoljub

26 stu

Jutros je u Slunju i slunjsko-plitvičkom kraju počeo padati snijeg. Zemlja je još topla pa se brzo ne hvata. Ipak, ima vreman čitav dan pred sobom. Neki se raduju snijegu, pogotovo djeca. Ljudi znaju: Sveta Kata snijeg za vrata! Mise se slave po našim crkvama. Snijeg je samo dodatni ukras Dana Gospodnjeg. .

Pozdravljajući hodočasnike sa svih strana svijeta danas u Vatikanu, a posebno Ukrajince koji se ovih dana prisjećaju tragedije milijunskih žrtava zbog gladi koju je izazvao staljinistički režim, Sveti je Otac potaknuo na molitvu za Ukrajinu da bi snaga vjere pomogla izliječiti rane prošlosti i promicati mir te je zaključio svoj podnevni nagovor navješčujući  svoj večerašnji put u Mjanmar i Bangladeš, i preporučujući se u molitve.

                         

Preminuo je u 87. godini života DRAGUTIN HODAK Dragoljub iz Drežnika. Bio je obljubljen u mjestu kao Božji siromah. Umrla mu je supruga i sinovi blizanciSvojom jednostavnošću i siromaštvom druge je obogaćivao. Bit će pokopan u ponedjeljak 27.11.2017. u 14 sati na groblju u Drežniku. 

Fotografija Petra Hodaka.