Sunčani ponedjeljak – Sutra podjela mandarinki – Preminuli Mile Čop i Lucija Barić

27 stu

Večeras oko 22h papa Franjo putuje zrakoplovom u Mjanmar i Bangladeš. To je  njegovo 21. međunarodno putovanje otkad je 2013. godine izabran za papu. Svoje je željno iščekivanje susreta s narodima Mjanmara i Bangladeša izrazio je u dvjema video-porukama koje im je uputio. Papa u jučerašnjem tweetu poručuje: “Dok se pripremam za svoj pohod Mjanmaru i Bangladešu, želio bih narodima tih zemalja uputiti riječ pozdrava i prijateljstva. Jedva čekam susresti se s vama!”

Jutros je osvanuo mraz u slunjsko-plitvičkom kraju. U kotlinama je bilo i magle. Sunce se pojavilo i obasjalo naš kraj…

Jutros mraz i koji centimetar snijeg u slunjskom kraju

Stigla još jedna pošiljka mandarinki – Sinoć je stigla još jedna pošiljka mandarinki i istovarena u župskoj dvorani u Slunju. U 4 palete stiglo je oko 3.300 kg. Mandarinke su u kašetama po 17 kg pa ih treba presložiti u manja pakovanja. To će danas raditi ekipa volontera.

Podjela počinje sutra u utorak 28. studenog od 15 sati pa dok se pošiljka ne podjeli. Neki zadnji put nisu uzeli s obrazloženjem “da ima potrebnijih od njih”. Hvala Bogu  da ima dobrih ljudi. Dugujemo zahvalnost ljudima koji stoje iza ove donacije: od onih koji su ih uzgajali, sabirali, pakovali,prevezli pa do onih koji su ih prepakirali i koji ih dijele. Zapisujemo one kojima podijelimo predviđenu količinu jer imamo moralnu obvezu prema donatoru. Dodajmo da je proizvođač ovih mandarinki OPG Jakim Mataga iz Podgradine (Opuzen) a posrednik u dostavi u Slunj Karitas Riječke nadbiskupije. Hvala im!

                            

Preminuo je u 59. godini života MILE ČOP iz Cvitovića 54. Bit će pokopan 28.11.2017. u 15.30 sati na groblju u Cvitoviću. Za njim žale braća Niko, Rude i Ivan s obiteljima

Preminula je u 85. godini života LUCIJA BARIĆ r. Moćan. Bit će pokopana 27.11.2017. u 15 sati na groblju Dubovac. Za njom žali suprug Petar i kći Margarita s obitelji