Pred otajstvom Božića – Ispovijed u Vagancu, Selištu, Drežniku, Rakovici

23 pro

Nitko od nas nije nevažan. Božićno otajstvo nam to rječito govori. Bog nam dolazi kao dijete koje je naoko bespomoćno i treba pomoć drugih. On je dostojan našeg siromaštva i hladnoće. Ali on nam daje svoje božansko dostojanstvo, on nam daje do znanja da se mi ne možemo toliko od njega udaljiti koliko se on može nama približiti.

Božićna ispovijed u Drežničkom Selištu, Vagancu, Drežniku i Rakovici – Danas se dogodilo slavlje pomirenja (ili božićna ispovijed) u tri  župne crkve i jednoj kapeli. U 10.30 sati u župnoj crkvi u Vagancu i istovremeno u kapeli u Drežničkom Selištu po dva svećenika stajali su na raspolaganju Božjem narodu. Bog sanja naš odaziv na gozbu života. Ovo vrijeme milosni je dar i šansa da se odazovemo i ostvarimo uvjete za gozbu. Sakrament pomirenja doista je slavlje vraćanja u Božji zagrljaj. Danas su vjernici u Selištu, mladi i oni stariji, strpljivo čekali u hladnoj crkvi na red. Nakon ispovijedi i pokajanja zahvalili su Božjem milosrđu. Primili su Kristovo tijelo, zalog spasenja.

U Drežničkom Selištu: treća grupa

U Drežniku u 12 sati četvorica svećenika ispovijedali su od 12 sati. Sve su generacije zastupljene. Svećenici ne žale napor i hladnoću da posreduju oproštenje.

U Drežniku u 12 sati

 

U Drežniku nakon ispovijedi i pričesti

U 15 sati u rakovačkoj je crkvi stajalo čak šestorica svećenika na raspolaganju: dvojica salezijanaca koji vode župe te svećenici iz dekanata. Radost pomirenja i Božji zagrljaj vidio se na licu svakoga od njih.

U Rakovici

U Rakovici nakon ispovijedi vjernici su se pričestili