Blagoslov kuća u Novom selu – Preminuli Jure Paulić i Lucija Perić

9 sij

Danas i sutra pogrebi u Slunju: danas pogreb Jure Paulića u 14 sat na slunjskom groblju a sutra pogreb Lucije Perić u 15.30 sati također na slunjskom groblju.

Danas blagoslov kuća u župi Slunj i to u Novom selu, dijelu Plitvičke, Rakovačkoj, Melničkoj i Kordunskoj. U 9 sati u pratnji ministranata Krune i Petra našli smo se u gradskoj vijećnici: okupili su se djelatnici gradske uprave s gradonačelnikom Jurom aKatićem. Nakon molitve i blagoslova kratki razgovor. Djelatnici su se odmah povukli na svoja radna mjesta. Svaki posao ima svoju tešku stranu pa i njihov. Ponekad mislimo da je nekomu lako ali mi vidimo samo ono izvanjsko…Do 13 sati obišli smo 24 obitelji. 

Pogreb Jure Paulića, rođenog u Cerovcu. Život ga je odnio u svijet. Preminuo je u Lonjici kod Vrbovskog. Sa suprugom je podigao 13 djece od kojih je 7 na životu. Dakako, tu su unučad i praunučad. Na pogrebu je bila supruga koja je od pokojnog mlađa dvije godine. Nakon pogreba misa u župnoj crkvi.

Nastavak blagoslova u 15 sati. Raštrkane kuće ali stari dobri opel ( 16 mu je godina tek) vjerno služi. Popeli smo se u pola brda Melnice do obitelji pok. Mile Obajdina Muškog. Jedna od pet kćeri uz majku koja je u godinama. Slijedi mala uličica koja se zove Rakovačka: posjećujemo sedam obitelji, opet Plitvička s obiteljima Potnar, Kovačević, Obajdin. Odvajamo se uskom uličicom koja se zove Melnička. Ovdje su tek četiri obitelji. Na kraju Kordunska ulica u kojoj su 4 obitelji. Tu je obitelj naše ministrantice (Lea). Nakon obitelji Vuković završavamo kod peteročlane obitelji Salopek, tik do benzinske pumpe. Dok smo sjedili dolazili su pojedinci i obitelji. Doznajemo da domaćin, Ivica Salopek, danas slavi rođendan. To je prilika za obiteljsko i prijateljsko druženje. Tijekom dana obišli smo 46 obitelji u kojima živi 106 ukućana pa je prosjek po obitelji 2,30. U Novom selu bodu u oči kuće koje su nenastanjene.

Kod obitelji Jure Katić  /zet Malkoč/: nakon ugodnog razgovora uz zakusku snimak za sjećanje

Obitelj Pere Magdića

Obitelj Bosanac

Kod obitelji Puškarić

Kod naše ministrantice /Lea/

Peteročlana obitelj Salopek

Joso Obajdin Ban: sam u godinama ali se ne žali

Rado dođu k svojoj baki

 

                              

Preminuo je u 90. godini  života JURE PAULIĆ iz Vrbovca (rođen u Cerovcu). Bit će pokopan na slunjskom groblju 09.01.2018. u 14 sati. Za njim žali njegove sedmero djece s obiteljima

Preminula je u 57. godini života LUCIJA PERIĆ r. Turkalj iz Slunja. Bit će pokopana srijedu 10.01.2018. u 15.30 sati na slunjskom  groblju. Za njom žale suprug, sin s obitelji, rodbina i prijatelji s posala