Stipe Miočić pobijedio izazivača Francisa Ngannoua

20 sij

Večeras je nacija prikovana uz rukometnu utakmicu između Hrvatske i Norveške. Puna arena ali u svim domovima mnogi će gledati prijenos ove ključne utakmice. Ali i jedna borba teškaša u UFC kategoriji mnoge zanima. Zašto?

Noćas u sitne sati Amerikanac, po materi iz Cetingrada a po ocu Zadranin, odmjerit će snagu s izazivačem Ngannouom u kategoriji teškaša. Ova je kategorija športa okrutna. Evo kako je najavljen izazivač našem Stipi Miočiću: “Ovo nije bilo koji izazivač iz kategorije teškaša, ovo je najstrašniji čovjek u povijesti ovog sporta. On je doslovno sportaš kakav se pronalazi jednom u milijun njih. Radi se o tipu koji je sposoban onesvijestiti bilo kojeg teškaša jednim jedinim udarcem. Uvjeren je da je njegova sudbina postati UFC-ov teškaški prvak”, upozorava Rogan i približava Ngannoua onima koji ne znaju tko je i što može kamerunsko-francuski borac. A naš Stipe ovako je najavljen: “Ali on se bori s prvakom koji je zaradio sve kroz krv, znoj i odlučnost i koji u meč ulazi s četiri uzastopna nokauta iz prvih rundi. On je u naponu snage i ako može zaustaviti Francisa Ngannoua zacementirat će svoju poziciju najopakijeg čovjeka na Zemlji. Ovo je najveći izazov u njegovoj karijeri.”

STIPE MIOČIĆ treći put brani pojas UFC prvaka. Ako uspije, postat će najuspješniji prvak u povijesti teške kategorije najjače MMA promocije. UFC 220 spektakl u Bostonu počinje u 4 sata ujutro. Protivnik mu je kamerunski nokauter Francis Ngannou.

Tko je Stipe Miočić?  – Američki Hrvat Stipe Miočić, svjetski prvak u najbrutalnijem borilačkom sportu (UFC), po majci vuče korijeni iz Cetingrada. Naime, majka koja je iz Cetingrada, udala se za Bojana Miočića od Zadra (Rtina). Rođen je i odrastao u Americi ali ima jaku nacionalnu svijest. Na službenom vaganju uoči borbe izjavio je “‘Borim se za Cleveland i moju Hrvatsku’”. U ljeto 2014. po prvi put je obišao maminu rodbinu u Cetingradu. “Svojoj supruzi Ryan želim pokazati ovu lijepu zemlju i ona se sada već tomu raduje.Pokušat ću tada dovesti i majku i odvesti je u njen Cetingrad gdje sam prošli put tako dobro jeo i sve to zalio šljivovicom” – kaže Stipe.

STIPE MIOČIĆ postao je najveći UFC teškaš u povijesti! Treći put je obranio pojas prvaka teške kategorije najjače MMA promocije. U pet rundi bio je uvjerljivo bolji od Francisa Ngannoua.

U nedjeljno jutro doznajemo da jeSTIPE MIOČIĆ postao najveći UFC teškaš u povijesti! Treći put je obranio pojas prvaka teške kategorije najjače MMA promocije. U pet rundi bio je uvjerljivo bolji od Francisa Ngannoua.

Slikovni rezultat