3. nedjelja: pozvani smo – Miočić obranio titulu, rukometaši pobijedili

21 sij

Danas nas Gospodin pohađa u našoj svakodnevnici, u našim brigama, poslu, snovima. Pohađa nas da nas pozove u svoju školu i u Božje kraljevstvo. Na obali mora pozvao je braću Andriju i Šimuna koji su ribarili, zatim Jakova i Ivana koji su krpali mreže. Oni su sve ostavili i pošli za njim. On i nas ne želi spasiti bez nas samih, bez naše suradnje. Dakle, dolazi k nama i poziva nas. Naš odaziv mijenja naš život. Ostajemo čvrsto na zemlji ali nam se otvara šansa koju možemo tek naslutiti u svoj svojoj veličini i ljepoti. Isus kaže pozvanima da će ih učiniti “ribarima ljudi”. Ribari love mrežom, krpaju mrežu. Odazivom mi se umrežujemo: slično društvenim mrežama na internetu mi se povezujemo u zajednicu Isusovih učenika a onda i Božje djece. Naša povezanost s izvorom Ljubavi, Bogom Trojedinim, nešto je velebno. Tu povezanost s izvorom Ljubavi ojačavamo i popravljamo na nedjeljnoj euharistiji.

Misa jutros u 8 sati u Slunju

u 11 sati

Rukometaši obradovali – Sinoćna rukometna utakmica obradovala je čitavu naciju. Naši su momci pokazali srčanost, hrabrost i umijeće igre. Pobijedili su Norvešku s 32 prema 28 i time otvorili šanse za  uspon prema finalu Europskog prvenstva u rukometu.

U Blagaju danas u 14 sat: nakon prekida zbog blagoslova kuća danas počela redovita misa nedjeljom u 14 sati

U Pavlovcu, kraj kapele sv. Ane, i tu svoju mladost proveo sam ja gdje leži moja sreća sva!

Stipe Miočić obranio titulu – Jutros rano od 4 sata u Bostonu se odigravala još jedna dramatična i teška utakmica: Stipe Miočić (mati mu iz Cetingrada) branio je titulu prvaka svijeta. Postao je najuspješniji prvak u povijesti UFC-ove teške kategorije! Treći put je obranio pojas najjače MMA promocije, što do sada nije ostvario niti jedan teškaš. U pet rundi bio je uvjerljivo bolji od favoriziranog Francisa Ngannoua koji je imao veliku podršku UFC-a i uoči borbe slovio je za favorita. Miočić je, kao što je i najavljivao, ušao u kavez, odradio posao i izašao kao prvak. Ovo mu je šesta uzastopna pobjeda u UFC-u. Na kraju je rekao: “Ovo ne znači ništa…. Postat ću otac! Čekamo bebu! Presretan sam zbog toga”, povikao je iz oktogona promuklim glasom i natečenog lica.

Slikovni rezultat