Silna Riječ – Uz 4. nedjelju kroz godinu – Misa na poligonu

28 sij

U liturgijskom kalendaru danas je Četvrta nedjelja kroz godinu. Nakon  izbora 12 apostola Isus je u Kafarnaumu, u sinagogi gdje je progovorio prisutnima. Ljudi su ostali preneraženi jer nitko tako nije govorio. Njihovi pismoznanci su čitali i tumačili, davali informacije, ali Isus govori kao “onaj koji ima vlast”. On i riječ su jedno! On oduševljava i puni snagom. U sinagogi se zatekao čovjek koji je pod vlašću zloga, pod tuđom vlašću. Zli koji njim vlada zna tko je Isus. On se boji Isusa jer zna da je pred njim nemoćan kao što je tama nemoćna pred svjetlošću. “Umukni i iziđi iz njega!” Zli nema izbora. Tako Isus naviješta snažnu riječ, daje snagu i iscjeljuje. To se događa po našim crkvama kad se vjernici nađu za Isusovim stolom gdje se naviješta njegova riječ. On daje snagu svojim vjernicima i iscjeljuje ih. To se događa u tisućama crkva na današnji dan.

Jutrošnja misa u Slunju u 8 sati

Jutros je slavljena misa u slunjskoj crkvi u 8 sati. Misu je predvodio vojni kapelan Milenko Majić. Nakon što je izgrađena crkva na poligonu on ima puno više posla, pogotovo u tjednu. Danas će se grupa slunjskih vjernika pridružiti misnom slavlju na poligonu u novoizgrađenoj crkvi u 11 sati. 

Danas su slunjski vjernici – branitelji i obitelji – bili gosti vojne kapelanije na poligonu. U novoizgrađenoj kapeli slavljena je misa u 11 sati a koju je predvodio vojni kapelan vlč. Milenko Majići
Novoizgrađena crkva na poligonu