Slunj: proglašenje najboljih športaša Grada Slunja u 2017. godini

2 velj

Večeras u 18 sati prostrana kino dvorana Pučkog učilišta u Slunju bila je dupkom puna. Mladi športaši, njihovi prijatelji, roditelji i rodbina, treneri i ljubiitelji športa došli su zapljeskati športašima koji su u protekloj godini postigli zavidne rezultate. Voditeljica programa Nikolina Obrovac najavila je državnu himnu i minutu tišine za poginule. Riječ je uzeo predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Slunja Nikica Sminderovac a potom dopredsjednik Zajednice športova Karlovačke županije g. Marko Benić te slunjski gradonačelnik g. Jure Katić koji je istakao da će dobre rezultate pratiti financijskom potporom. Mješoviti zbor “Lovor” otpjevao je himnu gradu Slunju “Slovin Gradu” koju je uglazbio Ivan pl. Zajc.

Zatim je počela dodjela nagrada. Posebno priznanje “Josip Zaborski”  primila je Milka Močilac i Želimir Feitl (odsutan) a uručila je Ivanka Bosanac.

Jubilarna priznanja dodijelio je Zoran Vuičić /tajnik zajednice sportova Karlovačke županije/ rukometnom klubu Drenak. Ovaj je klub osnovan 2007. i ima iza sebe vrlo dobre rezultate. Duša ovog kluba je Katica Matešić. Drenak je u proteklih 10 godina osvojeno 40 zlatnih, 10 srebrnih i 6 brončanih odličja. Klub je sudjelovao na turnirima diljem Hrvatske. Priznanje je preuzela trenerica kluba gđa. Katica Matešić.

Na red je došlo Športsko-ribolovno društvo “Slunjčica” koje ima iza sebe 70 godina povijesti. Među ostalim aktivnostima ribiči su počeli gradnju mrijestilišta koje je otvoreno 2. svibnja 1956. godine. Kroz godine upornim radom članova mrijestilište je služilo ribičima za mrijest potočne pastrve ali i okupljanja do danas. Ove prostorije rese mnoge fotografije koje su dio povijesti ovog društva. Priznanje je preuzeo g. Branko Petković.

Za 80 godina djelovanja nagradu je dobio NK Slunj. U 80 godina klub pozna uspone i padove, pogotovo u ratovima. Kroz NK Slunj prošlo je mnogo igrača, bilo je tu talenata koji su igrali u prvim državnim ligama. U kratkom vremenu ne mogu se nabrojiti svi uspjesi ovog kluba koji je dijelio sudbinu garada Slunja. Godine 1999/2000. osvojio je prvo mjesto u županiji sa samo jednom neriješenom i jednom izgubljenom utakmicom te se plasirao u III ligu. U 2010. postaju prvaci I ŽNL i plasiraju se u IV hr. Ligu. Godine 2016-2017. osvajaju ligu bez izgubljene utakmice i postaju prva momčad kojoj je to pošlo za nogom. U kvalifikacijama ulaze u IV hrvatsku ligu u kojoj igraju i danas. Danas djeluju u 6 selekcija: veterani, seniori, juniori, pioniri, mlađi pioniri, limači i kiarlići, a trenutno broji 161 registriranih nogometaša. Priznanje je primio predsjednik kluba Nikola Požega.

U kategoriji najboljih športskih djelatnika priznanje je dobio Mirko Špelić (NK Slunj) i Damir Vuković (kuglački klub Korana Slunj) a priznanja im je uručio Jovo Smoljanović.

U kategoriji najboljih mladih nada do 16 godina priznanja su dobili:

1. TEO BIONDA NOGOMETNI KLUB SLUNJ
2. JOSIP ŠTEFANAC KICKBOXING KLUB TIGAR SLUNJ
3. MARIJA TOMLJENOVIĆ KUGLAČKI KLUB KORANA SLUNJ
4. EMA VUČETA RUKOMETNI KLUB DRENAK SLUNJ
5. NIKO BOSANAC NOGOMETNI KLUB SLUNJ
6. ANTONIJA BARIĆ RUKOMETNI KLUB DRENAK SLUNJ
7. IVAN KATIĆ KICKBOXING KLUB TIGAR SLUNJ
8. LEA MARIJA POŽEGA KUGLAČKI KLUB KORANA SLUNJ
9. IVAN VUČETA NOGOMETNI KLUB SLUNJ
10. TEA KOS KICKBOXING KLUB TIGAR SLUNJ
11. KATJA OBAJDIN KUGLAČKI KLUB KORANA SLUNJ
12. BORA ŠEHAJ RUKOMETNI KLUB DRENAK SLUNJ
13. JOSIP CINDRIĆ NOGOMETNI KLUB SLUNJ
14. ANTONI OBROVAC KICKBOXING KLUB TIGAR SLUNJ
15. DOMAGOJ KAMPIĆ KIUGLAČKI KLUB KORANA SLUNJ
16. TINA ŠTRBENAC RUKOMETNI KLUB DRENAK SLUNJ

 

Posebna priznanja za ostvarene uspjehe dobili su:

NOGOMETNI KLUB SLUNJ prvaci 1. ŽNL NSKŽ BEZ PORAZA i plasman u 4.HNL Priznanje je preuzet kapetan Marko Špelić.

–   LUCIJA BAKALAR – KADETSKA PRVAKINJA RH I ZLATNA SA EUROPSKOG PRVENSTVA MOMČADSKO NATJECANJE – KICKBOXING KLUB TIGAR

–     KAJAK KANU KLUB RASTOČKI MLINARI ŽENE -Prvakinje RH u obje discipline R4 i R6 – Priznanje će primiti sve cure zaslužne za ovaj uspjeh na čelu s kapetanicom Draganom Loknar

–     ELA MAGDIĆ – prvenstvuKBK TIGAR-osvajačica brončane medalje na Europskom prvenstvu

–     JOSIP ŠPEHAR – NK SLUNJ” – NAJBOLJI IGRAČ I STRIJELAC KLUBA U 2017.

–     KUGLAČKI KLUB KORANA ” SLUNJ – PRVACI 3. HKL zapad i PLASMAN PRVI PUT U POVIJESTI U 2. HKL -priznanje je primio trener Ivica Obajdin 

–     LARA RADOČAJ – KBK TIGAR SLUNJ -KADETSKA PRVAKINJA RH

–     TONI VUKOVIĆ – KBK TIGAR SLUNJ -KADETSKI PRVAK RH -Toni je odsutan zbog natjecanja u fizici koja mu očito ide jednako dobro kao i sport pa je nagradu preuzeti njegov otac

Nakon otpjevane pjesme “Slunju moj” koju je otpjevao Lovor nastavljena je dodjela priznanja za dugogodišnji rad u sportu a dobio ju je Branko Petković

 U kategoriji najuspješnijeg kluba odmah je svima bilo jasno da to može biti samo KICKBOXING KLUB TIGAR SLUNJ . Priznanje je primio predsjednik i trener kluba g. Milenko Bosanac. Teško je nabrojiti sve medalje i odličja ovog kluba. Trenutno broji 54 člana, starosti od 5 do 20 godina. Treninge provodi u sportskoj dvorani Osnovne i Srednje škole Slunj, te u svojim prostorijama u bivšoj vojarni „Kneja”. U 2017. godini sudjeluju na 18. domaćih i međunarodnih natjecanja, te postiže vrhunske rezultate. Organizira respektabilni Međunarodni turnir „Slunj Open”. Sudjeluje na krosu „Milan Neralić” i „Sportski ujedinjeni u zdravlju”. Za svoje članove provodi tečaj samoobrane. Provodi dvomjesečne pripreme za Europsko prvenstvo u Makedoniji. Ima šestero kategoriziranih sportaša Olimpijskog odbora RH. Ima šestero reprezentativaca Hrvatske. U konkurenciji 60 klubova iz Hrvatske osvaja prvo mjesto na konačnoj ljestvici sezone u disciplini pointfighting sa ukupno osvojenih 1503 boda. Ukupno su osvojili 63 zlatne medalje, 32 srebrne, 36 brončanih medalja. Dakle, u 2017. godini Grad Slunj je dobio: 1 ZLATNU, 3 BRONČANE EUROPSKE MEDALJE, ima 4 PRVAKA HRVATSKE, 1 VICEPRVAKA HRVATSKE, 6 REPREZENTATIVACA HRVATSKE, 6 KATEGORIZIRANIH SPORTAŠA.

U kategoriji najboljeg sportaša Grada Slunja u 2017 je JURICA BOGOVIĆ – KK KORANA a najbolja športašica godine je NIKOLINA POŽEGA KBK TIGAR.

PRIZNANJE SRCE ZA SLUNJ “JOSIP ZABORSKI” dobio je posthumno Nikola Živčić a primio ga je njegov brat Mile.

PRIZNANJE SRCE ZA SLUNJ “NIKOLA ŽIVČIĆ” primila je LORENA POŽEGA – KBK TIGAR SLUNJ.

U ime nagrađenih zahvalio je Branko Petković, dobitnik priznanja za dugogodišnji rad u športu.

Nakon službenog dijela mnogi su ostali u prostorijama Pučkog učilišta u radosnom druženju.