Ubijene četiri časne sestre – Jutros prohladno ali bez oborina – Preminule Mara Poljak i Olga Rupčić

5 ožu

 

Jutros su ubijene četiri časne sestre iz zajednice Misionarki ljubavi (koje je osnovala Majka Terezija) u lučkom gradu Adenu (Jemen) od strane naoružanih terorista u kući gdje su vodile brigu o starim i invalidnim osobama.  Ovu vijest prenose izvori iz Apostolskog vikarijata za srednju Aziju. Za napada ubijen je vozač, dvojica suradnika  zajednice, a smrt je izbjegla sestra poglavarica kuće. Među žrtvama su starije osobe i invalidi o kojima su brinule sestre. Konačna bilanca, prema lokalnim izvorima, je 16 žrtava. Nepoznata je sudbina svećenika, indijskog salezijanca, Toma Uzhunnalila. Crkva u kojoj je služio spaljena je od strane  neidentificiranih naoružanih ljudi. Dvije ubijene sestre su iz Ruande, jedna iz Indije te jedna iz Kenije. Nepoznati su motivi pokolja. Poznato je jedino da su ovaj lučki grad natrag vratile snage predsjednika Abdel Rabbo Mansour Hadi u borbama s pobunjenim Hutima povezanima s Al Qaidom. Ne samo kršćanski svijet nego svi razumni ljudi  zgroženi su nad ovim kukakvičkim ubojstvima nemoćnih. Ovu vijest prenosi agencija Fides.

Dodajmo ovoj tužnoj vijesti onu koja dolazi iz Koreje, iz Seula. Pod misom u katedrali u Seulu kardinal Yeom Soo-jung, nadbiskup glavnog grada Koreje, uručio je misionarske mandate petorici svećenika koji će uskoro započeti misionarsko poslanje u nekoj stranoj zemlji.

050316c

Nevjerojatna je borba ove rascvale rane šljive sa snijegom, kišom, mrazom…

Jutros je prohladno u slunjsko-plitvičkom kraju. Visoka naoblaka ne dozvoljava suncu da obasja u potpunosti polja i šume. Nadamo se poboljšanju vremena… Jedan je poznati čovjek svako jutro kad bi otvorio prozor uzviknuo: “Kako divan dan!” Bez obzira bila magla, kiša, snijeg…on je zahvaljivao za novi dan. Sve ima svoju ljepotu pa i magla može biti simpatična. Možda možemo nešto naučiti od azijskih turista: tisuće kilometara naprave da bi se divili našoj domovini i kad je kiša, snijeg, žega… 

Preminula je u 59. godini života OLGA RUPČIĆ iz Rakovice 62. Bit će pokopana na rakovačkom groblju danas 05.03. u 15 sati. Za njom tuguju suprug Petar, sin Josip i kćerka Maja

Preminula je MARA POLJAK iz Drežnika 23. Napustila je ovaj svijet u 75. godini života. Bit će pokopana na drežničkom groblju danas 5. ožujka u 16 sati. Za njom žale djeca: Jelena, Dragan, Milan, Stipe, Božo, Josip, Kata i Marina.