Zaleđeni pločnici, ulice, staze – Preminuo Mile Cindrić

6 ožu

Jutros nas je u Slunju iznenadila poledica. Ledena kiša okovala je ledom, pločnike, staze, ceste…Otežano je kretanje i treba dobro pripaziti da ne padnemo i završimo u gipsu.  Komunalni radnici posipaju pijeskom pločnike i ulice po Slunju ali teško je svaki pedalj posuti. Bilo bi dobro da starije osobe ne izlaze dok se prilike ne poprave. Ako se probije sunce sve će se promijeniti.

Škole danas rade u Slunju iako se može očekivati izostanak djece iz udaljenih sela.

Trg pred slunjskom crkvom jutros je hokej-igralište. Ipak, jutros u 8 sati na jutarnjoj misi okupilo se 7 osoba. U ovakvim prilikama ljudi se snalaze: oko cipela oviju krpu ili stare čarape i tako sigurnije hodaju

Igračke u slunjskom parku čekaju djecu

Šesto dijete obitelji Ivić – Požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je na treću korizmenu nedjelju 4. ožujka župu Preobraženja Gospodnjeg u Bučju i na misnom slavlju u župnoj crkvi krstio djevojčicu Emu, šesto dijete Josipa i Maje Ivić. Ovo je događaj koji zaslužuje najveću pažnju u Hrvatskoj. Kako su jadne svađe političara koje pune stranice naših novina. U jednom našem gradu drže učena predavanja kako “odgajati” psa. Psima je posvećena tolika pažnja a dijete koje je Božji san nema mjesta u nekim sredinama. Božji se narod raduje ovom djetetu, maloj Emi, koja je započelo svoj let kroz ovo vrijeme prema vječnosti…

Oko podne snunce je otopilo led na ulicama Slunja. Snijeg se pomalo otapa što je dobro jer bi naglo topljenje prouzročilo velike probleme na krovovima ali i nizvodno. U Karlovcu se pripremaju za obranu od poplava.

Papa Franjo primio je u audijenciju u Vatikanu, kancelara Republike Austrije, Sebastiana Kurza, koji se kasnije sastao s Papinim državnim tajnikom, kardinalom Pietrom Parolinom, i dotajnikom za odnose s državama, monsinjorom Antoineom Camellierijom.

Ubijen još jedan redovnik u Kongu – Prema agenciji Fides pod nerazjašnjenim okolnostima nasilno je preminuo  p. Florent Mbulanthie Tulantshiedi, iz Kongregacije jozefista koji je pastoralno radio u župi Krista Spasitelja u Ilebu. Njegovo je tijelo nađeno 2. ožujka u čamcu na obali rijeke Kasai kod sela Bivenge u srednjo-istočnom dijelu Konga. Prema izjavi jednog učitelja u lokalnoj katoličkoj školi rane na vratu upućuju na davljenje…Prema patru Mingu lice mu je bilo neprepoznatljivo i redovnik je prepoznat po habitu, krunici i satu kakav nose članovi kongregacije.

Pogled prema Srednjoj školi Slunj

Čekićem na ženu – Senjska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 70-godišnjakom iz Stolca, grad Senj, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju. Osumnjičen je da je jučer oko 8.30 sati u Stolcu, u obiteljskoj kući, čekićem napao 64-godišnjakinju i nanio joj teške tjelesne ozljede, okvalificirane u KBC Sušak, gdje je i zadržana na liječenju – javlja PU Ličko-senjska. Tužna priča u kojoj su nasilnik i žrtva osobe u godinama. Molimo u produktivnim godinama da nam Bog dade strpljivu i plodnu starost, da finale našeg životnog putovanja bude u Božjoj milosti!

                                

Preminuo je u 76. godini života MILE CINDRIĆ (Kuvar) iz G. Kremena  41. Pokop u srijedu 07.03.2018. u 14 sati na groblju u Cvitoviću. Za njim žale nećaci i nećakinje s obiteljima