Sutra: korizmena ispovijed i korizmeni koncert u Slunju – KK Korana osvojila kup

22 ožu

U petak 23. ožujka veliki je dan u župi Slunj: dan pomirenja, pokorničko slavlje pred Uskrs. Upravo riječ slavlje daje glavno obilježje ovom događaju. Svladati svoju ravnodušnost, možda oholost i stati pred Božju dobrotu ravno je uskrsnuću mrtvih.  Odlutali sin koji se vratio k ocu ne samo da nije kažnjen nego mu je priređeno slavlje (“jer bijaše mrtav i oživje”). Sutra, u petak, mnogi će iz Slunja i okolice  doći u crkvu i zatražiti oproštenje. Osmorica svečenika stajat će na raspolaganju od 7.30 sati do 13 sati. Nakon pauze nastavit će do 17 sati ali tek nekolicina. U 17 sati misno slavlje.

Današnji snimak Slunja  V. Butine iz drona

Ovaj veliki dan završit ćemo korizmenim koncertom u 18 sati, korizmenim napjevima koji nas ne ostavljaju ravnodušnima. U njih je utkana vjera, mudrost križa u svjetlu uskrsnuća. KUD Korana i Lovor trudili su se da u ove korizmene pjesme unesu snagu žrtvene ljubavi koja je progovorila na tako izazovan način na Križu.

Slunjski kuglači osvojili kup – Večeras je na kuglani Šanac u Slunju odigrano finale Kupa. Ekipa Korane je nadmoćno (8:0) pobjedila KK Karlovac i tako po prvi puta u svojoj povijesti osvojila prelazni pehar  na kojem će biti zauvjek ugravirano ime našeg kluba kao ovogodišnjeg pobjednika .