Svečano slavlje Cvjetnice – Preminula Anka Šajfar

25 ožu

Nedjelja Cvjetnica osvanula je bez oblaka ali je jutro bilo vrlo hladno. U Slunju su slavljene dvije mise: u 8 i 11 sati. Na obe mise bilo je puno naroda tako da su neki ostali pred crkvom. Na jutarnjoj misi bila je mala procesija preko trga pred crkvom a u 11 sati velika procesija kroz grad Slunj. Jutarnju misu predvodio je vojni kapelan vlč. Milenko Majić a u 11 sati župnik. Nakon velike procesije pjevali smo muku: ulogu čitača pjevao je Tomislav Skukan. Pjevači su se trudili da podijele uloge i otpjevaju potresne riječi iz Matejeva evanđelja. Kršćanski puk je u hodu za Isusom: bez križa ne može se doći k slavi uskrsnuća. Tako je ova procesija slika našeg životnog hoda s Isusom i za Isusom. Križ je moguće razumjeti samo u uskrsnoj pobjedi. Narod je pobožno sudjelovao u jednoj i drugoj misi. Djeca i mladi, muškarci i žene svi su se ujedinili u molitvi i odgovorili na Božju ljubav. Misu u 11 sati izravno je prenosio Radio Slunj ovaj put bez većih smetnji.

Jutarnja misa u Slunju na Cvjetnicu

U Slunju na jutarnjoj  misi

Sa jutarnje mise u Slunju

U Slunju  

Procesija u maloj župi Blagaj

U Blagaju nakon mise

U smrt za nepoznatu ženu – Svijet je obišla vijest iz Francuske: u petak je terorist (islamist) u gradu Trebes ubio četiri osobe. Među njima policajac (žandarm) Arnaud Beltrame koji se ponudio teroristu  kao zamjena za jednu ženu-taoca.  Dakle ponudio je i ]dao svoj život za drugoga. Slično je učinio pater Kolbe u Poljskoj koji se 1941. ponudio kao zamjena za oca obitelji koji je bio određen za smrt.  U Trebesu je danas mjesni biskup slavio misu i odao priznanje Arnaudu koji se pred 10 godina krstio. Njegovo herojsko djelo nadahnuto je Isusovim primjerom.

                                 

Preminula je u 86. godini života ANKA ŠAJFAR iz Polja  176. Pogreb u ponedjeljak 26.03.2018. u 15 sati na groblju u Lađevcu. Za njom žali sin Nikola, kćerke Marija i Milka, snaha i zetovi, unučad, braća Joso i Tomo te rodbina