Sretan Uskrs! Uskrs u Slunju i Blagaju

1 tra

Čovjek nema snage sam podići grobni kamen sa svoga groba. To je morao i mora učiniti netko drugi. Nakon uskrsnog jutra ništa nije više isto. Krist je uskrsnuo! U ljubavi darovan život briše svaku pomisao na osvetu. Isus se ne pokazuje zlim ljudima koji su ga bacili u grob i navalili kamen. Kamen dignut  s Isusova groba u zoru uskrsnuća postao je temelj  nove građevine. To je Crkva, narod Božji. Trasiran je novi put koji vodi u vječnost. Isus je prošao put križa  da  bi  čovjek  mogao stupati  stazom uskrsnuća i života vječnoga. Otvoreni su novi horizonti…Danas odzvanja svijetom najljepša vijest: Gospodin Isus je uskrsnuo kako je rekao. Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Misa u 8 sati u Slunju na Uskrs

Jutros je slavljena rana misa u slunjskoj crkvi u 8 sati. Dakako, crkvu su ispunili najmlađi i oni stariji kao velika obitelj povezana Kristovim uskrsnućem.

Misa u 11 sati u Slunju

Druga misa u 11 sati u Slunju. Pokušali smo uspostaviti internetsku vezu prije mise ali nismo uspjeli. Tako da Radio Slunj na Uskrs nije izravno mogao prenositi misu iz slunjske crkve u 11 sati. Žao nam je.

Nakon poldanje mise narod pred slunjskom crkvom

U Blagaju misa na Uskrs u 14 sati. Došla je rodbina ili oni koji žive između Zagreba-Karlovca i Blagaja. Tako da je uskrsno slavlje bilo svečano. Nakon mise narod se družio pred crkvom. Čestitka i stisak ruke prijatelju, susjedu uz uskrsne čestitke.  Crkva jedina povezuje ove ljude, drži ih povezane s rodnom grudom.

Danas na Uskrs u Blagaju u 14 sati

Danas na Uskrs u blagajskoj crkvi

 Pred crkvom u Blagaju nakon mise

Pozdrav onima daleko s porukom da se vrate

Na Uskrsni Ponedjeljak misu u 11 sati u Slunju predvodi gospićko-senjski biskup u miru mons. Mile Bogović!