Kišoviti utorak – Natjecanje mladih Crvenog križa – Preminuli Nikola Rakocija i Jadranka Jukić

17 tra

Slijediti Isusa zbog vjere a ne zbog čudesa, zbog ljubavi a ne zbog vlastitog interesa. Masa je tražila Isusa, prema evanđelju sv. Ivana, nakon umnažanja kruha i riba. Nisu ga tražili zato da čuju njegovu riječ, zato što su bili žedni njegove riječi nego zbog osobnih interesa, zato što je činio čudesa. Isus se povlači u osamu a kad su ga našli Isus im predbacuje: „Tražite me ne zato što ste vidjeli znamenja nego zato što ste jeli kruha i nasitili se.“ Dakle, traže Isusa ne prvenstveno da čuju njegovu riječ nego da se nahrane. To je vjera zbog imnteresa i Isus im predbacuje da imaju slabu vjeru. Mnogi od nas imaju iskustvo da su nas naši „prijatelji“ napustili kad su vidjeli da nemaju od nas koristi. Čak djeca napuštaju stare roditelje jer su im beskorisni. Mučan je to osjećaj kad doživimo da su nas drugi odbacili kad smo im postali beskorisni. Božja ljubav nas nikad ne odbacuje pa ni onda kad mu mi okrenemo leđa. On čeka naš povratak i onda dolazi do zagrljaja. Sin koji je odlutao, okrenuo leđa ocu, nije nikada prestao biti voljeni sin. Ali kad je smogao snage da se vrati, onda je došlo do zagrljaja i gozbe. Neki su plakali, kad su se nakon okretanja leđa Božjoj dobroti dugi niz godina, vratili k Bogu i doživjeli Božju ljubav. 

Slunj je jutros “pokisao”

Jutros je oblačno i kišovito. Dan nas podsjeća na kišovitu jesen. Ipak, život teče svojim tokom. Škole, trgovine, rstorani i kafići su otvoreni. Ljudi se raduju i kišovitom danu!

Natjecanja mladih Crvenog Križa – Dana 14.04.2018. održano je 10.Međužupanijsko natjecanje mladih Crvenog križa Karlovačke i Istarske županije u Ogulinu. Iz Slunja pod vodstvom mentora Marinka Tominca sudjelovala su djeca iz Osnovne škole Cetingrad (podmladak) i Srednje škole Slunj (mladi) koji su se natjecali u 6 različitih radilišta – realističan prikaz rana i pružanje prve pomoći, a ukupno ih je bilo 10. Natjecanje je otvorila ravnateljica Crvenog križa Karlovac Branka Hastor, a sudjelovale je 13 ekipa iz skupine pomladak i 8 ekipa iz skupine mladi. U skupini mladih (Srednja škola) prvo mjesto je osvojila ekipa iz Medicinske škole Karlovac, a iz skupine podmladka (Osnovna škola) prvo mjesto je osvojila Osnovna škola Marije i Line iz Umaga. Čestitamo ekipama na pobjedi! 
Mirjana Puškarić

 

                               †

Preminuo je okrijepljen svetim sakramentima u 64. godini života NIKOLA RAKOCIJA iz Tatar Varoša 156. Pogreb u srijedu 18. 04.2018. u 16 sati na groblju u Cvitoviću. Za njim tuguju supruga Marica, sinovi Željko i Ivica, snahe Željka i Marijana, unuka Nicole, sestre čč.ss. Anamarija (Milka) i č.s. Emanuela (Lucija) i brojna rodbina

Preminula je u 45. godini života JADRANKA JUKIĆ Iz župe Cetingrad. Pogreb u srijedu 18.04.2018. u 14 sati misa nakon mise pogreb na groblju u Sadikovcu. Za njom žali otac  Petar te brojna braća i sestre