Karlovac: obilježen Dan županije – Preminuo Milan Rumenović

27 tra

Danas su karlovački župan Damir Jelić i predsjednik Županijske skupštine g. Ivan Vučić podijelili radost Dana Karlovačke županije sa suradnicima, s brojnim gostima, uzvanicima i građanima. Sve se odigravalo u sjeni svetišta sv. Josipa na Dubovcu. Župnik mons. Antun Sente otvorio je vrata svetišta i pomoćnih prostorija za ovo slavlje. A proslava dana počela je u 9 sati polaganjem vijenaca pred križem  između groblja i svetišta. Počasna gradska garda Karlovca i Ogulina uzveličala je ovaj čin pijeteta prema poginulima. Nakon toga svi su se premjestili u samo svetište. Misu za domovinu predvodio je župnik mons. Antun Sente u koncelebarciji s 9 župnika-dekana iz Karlovac i šire. Naveo je primjer bl. Ozane Kotorske kako se može primljene darove umnožiti. Na kraju mise grupa djece iz dječjeg vrtića Duga Resa izvela su kratki program kako to djeca znaju.

Drugi dio slavlja nastavljen je u pastoralnom centru, u dvorani. Predsjednik Županijske skupštine g. Ivan Vučić pozdravio je ugledne goste: Matu Granića kao izaslanika Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Martinu Dalić, potpredsjednicu vlade, ministricu demografije, obitelji i mladih gđu Nadu Murganić, predstavnike ministarstava, državnih uprava, gradonačelnike i načelnike općina, predstavnike vojske i policije i vjerskih zajednica. Župan Damir Jelić osvrnuo se kratko na postignute rezultate. Obratila se i potpredsjednica vlade Martina Dalić, Mate Granić i karlovački gradonačelnik Mandić. Slijedila je dodjela priznanja s obrazloženjem a dobili si ih: 1) Vladimir Kubinski, pjesnik i ravnatelj Centra za odgoj djece i mladeži; 2) liječnik Ervin Jančić, 3) Darko Stanković, vrsni obrtnik; 4) Kristina Mihić i 5) Darko Pervan privrednik (poznat po proizvodnji laminata koje je počeo proizvoditi i u Ogulinu). U ime nagrađenih zahvalio se liječnik Ervin Jančić. Druženje se nastavilo pod šatorom po divnom proljetnom vremenu.

Županija karlovačka ima izuzetno važan geografski položaj. Ona je spojnica sjevere i juga, zapada i istoka Hrvatske. Kontinuitet vlasti znak je zrelosti birača koji ne nasjedaju na one koji obećavaju laka i brza rješenja. Naprotiv, birači znaju da se malim koracima stiže prije do zadanog cilja nego rušenjem i praznim riječima. Raznolikost Karlovačke županije, koja dotiče Nacionalni park Plitvička jezera,  nudi velike mogućnosti razvoja i ugodnog života u Ogulinu, Slunju, Vojniću, Ozlju, Dugoj Resi i samom Karlovcu…

Polaganje vijenaca

Slunjska delegacija

Kratka molitva nakon polaganja vijanaca

Misa u svetištu sv. Josipa

Djeca iz Dječjeg vrtića Duga Resa

Petero nagrađenih

Župan Jelić imao je pune ruke posla

Župnik i čuvar svetišta sv. Josipa mons. Antun Sente

Poginuo traktorist – Jučer oko 17.45 sati na lokalnoj cesti u blizini mjesta Brestovac Ogulinski traktorom ogulinskih registarskih oznaka upravljao je 64-godišnjak, koji je sletio s kolnika u dolinu, prevrnuo se i smrtno stradao. Nadležnom državnom odvjetništvu bit će dostavljeno izvješće.

                                 

Preminuo je u 68. godini života MILAN RUMENOVIĆ iz Smoljanca 16a. Pogreb 28.04.2018. u 16 sati na Pavlićevom groblju u Drežniku. Za njim žale sestre Zora, Jela i Mira s obiteljima