Život za druge – Preminuli Matija Vlašić i Joso Vrančić

9 svi

U našem kraju bagremi cvatu – Svibanjsko jutro. Jedno od nezaboravnih jutara kad sunce stvara čaroliju u kapljici rose, kad blagi lahor raznosi mirise poljskoga cvijeća, kad se ptice dozivlju pjevom u krošnjama … Hvala Stvoritelju za čudesa koja nas okružuju i za dar novoga dana!

Danas je u 9 sati sjednica Povjerenstva za prevenciju nasilja u našoj zajednici. u Slunju. Čovjekova agresivnost gubitak je energije u prazno ili nagrđivanje ovoga svijeta sklada i ljepote. Svaka je uvreda, ozljeđivanje ili nasilje nad tijelom našeg bližnjega vrijeđanje Boga Oca i Stvoritelja! – ističe papa Franjo. Čovjek se ostvaruje i raste u solidarnosti, ljubavi. Ljubav nije ono što vidimo u filmovima kad se dvoje mladih ljube. Ljubav je život  za druge kao što je Isus činio. Ljubav se očituje u djelovanju i služenju drugima. Energiju koju ulažu u nasilje mladi mogu okrenuti u suradnju, solidarnost koja dobiva najuzvišeniji oblik u ljubavi.

U našem kraju bagremi cvatu kao nigdje u svijetu

Drežnička crkve u svibnju

Održana proljetna sjednica Prezbiterskog vijeća u Gospiću

prezb vijece

U biskupskom ordinarijatu u Gospiću, 7. svibnja 2018. održana je redovita proljetna sjednica Prezbiterskoga vijeća Gospićko-senjske biskupije. Na sjednici su bili prisutni svi vijećnici zajedno s biskupom mons. Zdenkom Križićem. Nakon molitve Trećega časa i kratkog biskupova pozdrava, kancelar Mišel Grgurić pročitao je zapisnik s prošle sjednice.

Potom je mons. Križić, prije izvještaja o stanju klera u biskupiji, zahvalio svećenicima za pastoralnu skrb u povjerenim im župama, istaknuvši da je stanjem zadovoljan, unatoč svim nedostacima, a posebno ga raduje svećeničko zajedništvo i bratstvo. U izvještaju je opisao stanje bolestnih i starijih svećenika, dodavši kako je opća “pokrivenost” župa loša zbog nedovoljnog broja svećenika. Potom je biskup posebno naglasio važnost svećeničke raspoloživosti za ispovijedanje u župama, rekavši kako je kod nas – za razliku od stanja u nekim europskim zemljama – još uvijek jak osjećaj vjerničkoga puka prema sakramentu svete ispovijedi, što svećenici trebaju pozitivno vrjednovati i oko toga se još više truditi.

Sutra su na slunjskom groblju čak tri sprovoda: Matija Vlašić, Mare Puškarić i Joso Vrančić.

                                  

Preminuo je u 71. godini života MATIJA VLAŠIĆ iz Slunja. Bio je drag čovjek. Odupro se pameću i srcem agresiji na Hrvatsku odmah 1991. Pogreb u četvrtak  10.05.2018. u 15.30 sati na groblju u Slunju. Za njim žali supruga Mare, sin Krešimir, kćerka Teodora, brat Franjo, sestre Jelena i Ankica, unučad i rodbina

Matija Vlašić (1947-2018)

Preminuo je u 83. godini života JOSO VRANČIĆ  iz Lumbardenika 106. Pogreb u četvrtak 10.05.2018. u 16.30 sati na slunjskom groblju. Za njim žali supruga Jelena, kćerke Milka, Kate, Božica, sin Damir, unučad i brojna rodbina