Slunj: sjednica Vijeća za prevenciju – Još jedna smrt u šumi

9 svi

U Gradskoj vijećnici Grada Slunja danas je održan sastanak Vijeća za prevenciju na području Grada Slunja. Sastanku su nazočili predstavnici svih relevantnih ustanova i tvrtki.

Na sastanku se razgovaralo o stanju sigurnosti na području Grada Slunja u proteklom razdoblju te se razmatralo o aktivnostima koje bi se trebale provesti u narednom razdoblju, s osvrtom na nesmetano odvijanje prometa u naselju Rastoke za vrijeme turističke sezone, kao i aktivnosti prevencije činjenja kaznenih djela i prekršaja na području grada. Razgovaralo se o načinu postupanja kod ilegalnih ulazaka migranata, mogućnosti pojačane kontrole vozila u danima iza noćnih izlazaka (vikendom). Dotaknuli su se i teme izvođenja radova na Tonkovićevom mostu, koji će trajati do 15. 6. Tada bi se trebala otvoriti obadva traka, a radovi bi se izvodili tijekom ljeta samo na donjoj strani mosta. Nakon turističke sezone opet bi se radovi nastaviti na drugom traku ceste i nogostupa te ograde. Razmatralo se i o mogućnosti postavljanja video nadzora u naselju Rastoke (parkirališni prostori), kao i u užem području grada, a poradi prevencije kriminaliteta.

Razgovor je tekao i u pravcu provođenja akcija pomoći osobama i obiteljima, kojima je to najpotrebnije, kao i pomoćima ugroženima tijekom nepogoda (elementarnih i sl.).

 

Sa sjednice Vijeća

Sa sjednice vijeća

Smrtno stradao u šumi – Jučer u poslijepodnevnim satima prilikom sječe stabla u šumi pokraj mjesta Siča smrtno je stradao 50-godišnjak – javlja PU karlovačka. Ovo je još jedan slučaj u nizu stradavanja u šumi prilikom sječe drva. Nikad dovoljno opreza jer šuma ima svoje zakone. Nije uputno ići sam u šumu  – kažu iskusni ljudi.

Prve jagode na balkonu obitelji Tolj (Slunj)

Preko 8.000 ulaza dnevno – Na naše stranice u zadnja 24 sata bio je 8.281 ulaz. Od 2.500 posjetitelja na početku broj dnevnih ulaza popeo se na 12.000 u neke dane. A kad je riječ o klikovima onda je to puta deset (oko 80.000 klikova dnevno). Naše su stranice gledane na svim kontinentima, posebno u zemljama gdje su naši iseljenici.