Pred vikendom – Hodočašće u Mariju Bistricu – Tečaj za brak – Leš u Mrežnici

18 svi

Pred još jednim smo vikendom. Popodne će ceste biti zakrčene vozilima. Pojačan promet očekuje se kroz Slunj, Korenicu pa prema jugu ličkom magistralom…U svim mjestima možemo se pridružiti misama u nedjelju. Misno slavlje, osim što je vrhunac tjedna, u drugoj sredini ima nešto simpatično i neponovljivo.

Tečaj za brak – Večeras, nakon mise, nastavak tečaja za brak u župskoj dvorani u Slunju. Treći susret večeras u 19 sati voditi će liječnica dr. Lidija Bakalar. Odgovorno roditeljstvo tema je koja zaslužuje posebnu pažnju. 

Hodočašće u Mariju Bistricu – Sutra u subotu 19. svibnja Molitveni vijenac organizira hodočašće u Mariju Bistricu. Također iz Slunja kreće autobus u kojem još ima mjesta.  Autobus iz Slunja kreće u 8 sati. Procesija s misom u Bistrici u 11 sati, u 15 sati križni put. Povratak u 17 sati.

Kud vodi ovaj put?

Leš u Mrežnici – Jučer, u prijepodnevnim satima na području Tounja iz rijeke Mrežnice izvučen je leš nepoznate muške osobe. Na mjestu događaja obavljen je očevid, a u cilju utvrđivanja svih okolnosti policija provodi kriminalističko istraživanje – javlja PU karlovačka..Po svoj prilici radi se o migrantu. A migranti u sve većem broju i učestalije žele se dočepati Njemačke. Preko BiH dolaze do hrvatske granice, ilegalno je prelaze i pokušavaju preći slovensku granicu. Dok god bude svijet podijeljen na razvijene i nerazvijene postojat će težnja za odlaskom u bogate zemlje.

Doznajemo da kladuški ugostitelj Asim Latić pripremi dnevno 500 obroka za migrante koji slobodno šeću po Kladuši. Dosad je ovaj ugostitelj pripremio i podijelio 22.000 obroka. Ovdje se migranti pripremaju za “skok” do Njemačke. Hrvatska je prva prepreka. Sve su češće provale u napuštene kuće i vikendice u pograničnom dijelu Hrvatske iako granična policija uz pomoć tehnike pomno nadzire granicu. Hoće li Hrvatska poput Mađarske i Slovenije biti prisiljena postaviti bodljikavu žičanu ogradu na granicu prema BiH?