Triježnjenje nakon maturijade – Preminula Ivanka Krkić r. Grdić

23 svi

Maturanti su jučer proslavili svoj dan. Negdje u granicama pristojnog ponašanja a negdje su pretjerali u mladenačkim ludostima.  Oni dobro znaju da počinje drugo, možda teže razdoblje života. Svjesni su izazova koji stoje pred njima. Malo su dali oduška svojim emocijama. Stariji to promatraju sa simpatijama ali kad mladi prijeđu granicu zdravog razuma, stariji su u najmanju ruku zbunjeni. Bilo je u nekim mjestima “požara”, bacanja brašna na prolaznike…Tužna vijest dolazi iz Daruvara kad je maturant automobilom pregazio dječaka. Na tu vijest svatko od nas zastane. Mladost koju sanjamo je ona koja je spremna živjeti za drugoga. Hvala Bogu, imamo takvih mladih i oni su jamstvo budućnosti.

Jutros je u Slunju oblačno i može se očekivati kiša. U gradu je jutros mirno, autobusi s turistima dolaze i odlaze nakon razgledanja Rastoka.

U našem kraju trešnje su sazrele

Dan Ličko-senjske županije – Danas Ličko-senjska županija slavi svoj dan. To je datum rođenja oca Domovine dr. Ante Starčevića, 22. svibanj. Slavlje je počelo jučer svečanom svetom misom koju je za čelnike i stanovnike Županije u gospićkoj Katedrali predvodio gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić.  

Inicijativa “Narod odlučuje” u prvi tjedan prikupila je 205.000 potpisa za pokretanje referenduma. Vjeruju da će do nedjelje prikupiti potrebitih 10% potpisa za pokretanje referenduma o izbornom zakonu a to je 374.740 potpisa. Istovremeno inicijativa o Istambulskoj konvenciji prikupila je 200.000 potpisa za pokretanje referenduma o otkazivanju ove nametnute konvencije.

Danas u 16 sati na slunjskom je groblju pokopana Kate Holjevca iz Podmelnice. Ispratila su kje njena djeca, unučad, rodbina i znanci.

                                

Preminula je u 79. godini života IVANKA KRKIĆ r. Grdić. Rođena je u Rakovici 1939.  Udala se u Prijedor gdje je živjela i preminula 22.05.2018. Pokop u Rakovici 24.05.2018. u 15 sati. Za njom žali suprug Hazim, braća i sestre te ostala rodbina