Početak lipnja – Biciklom u Rusiju – Preminuo Milan Moćan

1 lip

Ostavili smo iza sebe mjesec svibanj, najljepši mjesec u godini. Raskoš života u svibnju ostavlja nas zbunjene. Mrazevi nisu opustošili voćnjake u cvijetu pa možemo ubirati prve plodove kao na primjer trešnje. Drugi plodovi – jabuke, kruške, šljive…- čekaju svoj trenutak da nas obraduju.

Danas, na prvi dan lipnja, spomendan je sv. Justina mučenika. Prvi petak u mjesecu na poseban se način slavi u našim župskim zajednicama. U slunjskoj crkvi večeras u 18 sati misa u okviru slavlja prvog petka.

Biciklom na svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiju – Danas u 10.30 sati javio nam se naš Frane koji odlazi na nogometno svjetsko prvenstvu u Rusiju biciklom. Opskrbljen je opremom potrebitom za tako naporno putovanje. U Zagrebu će se okupiti njih petorica hrabrih i dati se na naporni put pun iznenađenja. Trebali bi stići uoči otvaranja svjetskog nogometnog prvenstva 15. lipnja. Frane je od slunjskog župnika zatražio blagoslov i dao se na put. Preko njega neka dobri Bog blagoslovi ostalu četvoricu momaka koji će tolike kilometre prevaliti da budu dionici svjetske fešte nogometa. Naši vatreni, koji su se plasirali na svjetsko nogometno prvenstvo, imat će veliku podršku. Među njima posebno se ističu ova petorica biciklista koji će kockasti dres pronijeti kroz mnoge države.  Dodajmo da je Hrvatska u grupi s Argentinom, Islandom i Nigerijom. S Argentinom igramo 21. lipnja u 20 sati.

 

                               

Preminuo je iznenada u 58. godini života MILAN MOĆAN iz Slunja. Njegova je iznenadna smrt ražalostila ne samo njegovu obitelj nego i čitav Slunj. Bio je policajac u domovinskom ratu, vatrogasac, prisutan u društvenom životu Slunja…Pogreb u subotu 2. lipnja 2018. u 16 sati na slunjskom groblju. Za njim tuguje supruga Marija, sin, kćerka, sestra Ivanka i rodbina