Svetkovina Srca Isusova – Nevrijeme

8 lip

Danas crkva slavi Presveto Srce Isusovo. To je slavlje ljubavi kojom Bog ljubi čovjeka. Naše ljubavi kao što je bračna, majčinska, zaručnička, domovinska…imaju izvor u Bogu. Ako ne poznamo izvor nismo ljubav dotakli u srži. Tek u Božjoj ljubavi naše ljubavi imaju svoj smisao. Po Božjoj ljubavi otkrivamo veličinu života, veličinu i dostojanstvo čovjeka. Ljubav je Božja progovorila po Isusu Kristu koji je za nas i naše spasenje razapet na križ. Vojnici koji su trebali ustanoviti smrt razapetih ogradili su se prebijanjem nogu. Bila je to mjera opreza da razapeti ne pobjegnu. Isusu nisu prebijali nogu nego su mu kopljem proboli srce. Zapanjujući Božji plan se ostvaruje u detalje! Naime, prorok odavna najavljuje: “Ni jedna mu se kost neće slomiti”. Probodeno srce daje naslutiti veličinu i snagu Božje ljubavi prema čovjeku. Mnogi odgovaraju na Božju ljubav. Danas na poseban način…Izmolimo danas molitvu Ignacija Lojole “Dušo Kristova …Krvi Kristova napoji me!”.

Jutros je slavljena misa u 8 sati u slunjskoj crkvi. Pjesma i molitva odgovor je okupljenih vjernika na Božju ljubav.

Danas u 18 sati u Cetingradu ispovijed krizmanika. Naime, sutra u 17 sati slavlje krizme u Cetingradu!

Danas časne sestre Srca Isusova  s matičnom kućom u Rijeci (Drenova) slave svoga zaštitnika. Srce Isusovo zaštitnik je župe Labin, Križišće, Škrljevo…

Mali vrtić ali u njemu ima svega pomalo: s ljubavlju se o njemu brine gđa Ane. Jedan vinogradar kaže: “Ništa od vinograda ako ga svako jutro ne pozdravim!”

Večeras nevrijeme na potezu Slunj – Cetingrad – Večeras je slunjsko-cetingradsko kraj oko 20.30 zahvatilo nevrijeme. Vjetar je savijao grane, ljevalo je kao iz kabla, povremeno tuča. U 20.30 krenuli smo iz Cetingrada. Tuča je udarala po limu automobila što nije ugodno, brisači nisu mogli obrisati staklo. Morali smo stati pet minuta u Batnogi jer se nije vidjela  crta na cesti od potoka koji su tekli. Srećom nije to dugo trajalo. Mislim da nije bilo velike štete.