Sv. Barnaba – Početak radnog tjedna – Preminuo Mile Mrkonja

11 lip

Danas crkva slavi sv. Barnabu, apostola. On je prihvatio sv. Pavla nakon Pavlova obraćenja. Nitko nije htio kontaktirati s ovim progoniteljem mlade crkve. Barnaba ga je prihvatio i uveo među apostole i crkvu. Barnaba je bio jamac Pavlovog obraćenja i njegovih mogućnosti u navještaju evanđelja. Pratio ga je na njegovim misijskim putovanjima. Barnaba je sudjelovao i na prvom crkvenom saboru o kojem pišu Djela apostolska. Barnaba je primjer kako se može prepoznati ono dobro u drugima, prihvatiti ih i uključiti u rad u vinogradu Gospodnjem. 

Jedna nas je vijest obradovala: Kardinal Bozanić predvodio je 9. lipnja euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali, tijekom kojeg je za svećenike zaredio sedamnaestoricu đakona. Dakle, 17 mladih svećenika veliko je bogatstvo Zagrebačke nadbiskupije i uopće naše crkve.

Slunjčica sa svojim čarima večeras

Početak radnog tjedna, nakon jučerašnjeg svetkovanja Dana Gospodnjeg, neki doživljavaju radosno. Svetkovanje i rad čine ritam koji razbija monotoniju i dosadu. Divni sunčani dan pred nama je kao dar. Čime ćemo ga ispuniti?

Trgovci ljudima ne miruju – Nakon što je nedavno državljanin Srbije nedaleko Slunja uhvaćen kako prevozi za novac 23 migranta zgurana u zatvorenom kombiju prem zapadnoj Europi,  u utorak 5. lipnja na području Rakovice uhvaćen je 50-godišnjak, hrvatski državljanin,  kako prevozi šest stranih državljana. Jedan je migrant nasrnuo na policajca nedaleko slovenske granice. Šverc ljudima nekima je unosan posao ali prije ili kasnije takvi dolijaju u ruke pravde.

                               

Preminuo je u Rijeci MILE MRKONJA rodom iz Videkić sela 96 (Lađevac). Mile je rođen 1962. godine, krizman 1979., vjenčao se u Rijeci (Zamet) 1996. sa Snježanom Vizintin s kojom je podigao kćerku Magdalenu. Nakon duge bolesti preminuo je 10.06.2018. u Rijeci. Bit će pokopan na groblju u Zametu (Rijeka) 12. 06.2018. u 17 sati. Za njim žali supruga Snježana, kćerka Magdalena, sestre Gordana i Jelena te brojna rodbina. Pokoj vječni daruj mu Gospodine!