Izaslanstvo Grada Slunja u Castelsangiovanni-ju

25 lip

Javljam Vam se iz Italije iz Castel san Giovanija gdje boravi – povodom dana grada Castel san Giovanija i zastitnika njihovog grada sv.Ivana –  od subote delegacija Grada Slunja: Ivan Požega, zamjenik gradonačelnika, Ivan Bogovic predsjednik gradskog vijeca, Ivona Piršić i Damir Vukovic članovi gradskog vijeca, Ivana Perović Anušić ravateljica puckog otvorenog učilista (ujedno i prevoditeljica) i vozac Nikola Jurcevic.
Nakon svete mise održana je svečana sjednica gradskog vijeća grada Castel San Giovani na kojoj je Ivan Bogović primio priznanje počasnog građanina grada Castel san Giovanija iz ruku gradonacelnice Lucije Fontane.
Ovo priznanje je potvrda dobre i uspjesne suradnje dvaju gradova i nadasve velika čast Ivanu za svih 15 godina dolaska u Castel san Giovani i odrzavanje prijateljskih , kulturnih,  sportskih i i gospodarskih odnosa.
Lijepo je doći ovamo i osjećati se ugodno kao kod kuće, s dragim ljudima izmjeniti iskustva na svim poljima i vidjeti kako se neke stvari rade kod drugih. Ovo je ujedno produbljenje prijateljstvo koje traje 41 godinu.
Na kraju u svojoj zahvali vrijedno je spomenuti da je u ime Grada Slunja Ivan Bogović zahvalio gradonačelnici Luciji Fontani i njenim sugrađanima na svemu dobrome učinjenom za stanovnike grada Slunja tijekom Domovinskog rata. /tekst i snimci: Ivan Požega/

G. Ivan Bogović počasni građanin Castelsangiovanni-a