Hrvatska druga nogometna momčad u svijetu – Slunj slavi (video)

15 srp

Iako smo priželjkivali pobjedu naših nogometaša moramo biti realni i priznati da smo postigli više nego što smo mogli sanjati na ovom svjetskom prvenstvu. Iza Hrvatske na svjetskom prvenstvu u Rusiji stoje briljantni rezultati. Pobjeđivali su velike nogometne sile i pokazali pravu čaroliju nogometa. Došli su do finala. Dojam je da su imali dozu umora veću nego Francuzi što se pokazalo u rezultatu. Ne trebamo žaliti. Čestitka Francuzima ali još veća čestitka našim nogometašima koji su pokazali  junačko srce. Modrić je proglašen najboljim igračem prvenstva! Nismo možda svjesni koliko su naši nogometaši učinili za  promociju Hrvatske u svijetu.

Slunjani su, mlado i staro, nakon završetka utakmice došli u središte grada. Zastavice, kockasti dresovi,velike zastave…Pridužili su se slunjski vatrogasci: digli su nacionalnu zastavu kranom dizalice 20 metara visoko!. Zaustavili su promet na D1. Zazvonila su i crkvena zvona. Svi su prepoznali veličinu nogometne reprezentacije i nije ih poraz u finalu bacio u depresiju. . Naprotiv, dali su maha emocijama, radosti i ponosu. Tako je, vjerujemo, po ostalim gradovima diljem Hrvatske.

Don Franco iz Italije: Avete vinto almeno la gioia di essere arrivati per la prima volta in finale… arrivare al secondo posto tra tante squadre é una bella impresa… Ciao anche dagli amici che hai conosciuto la scorsa estate…(Dosegli ste slavu da po prvi puta uđete u finale…Osvojiti drugo mjesto među tolikim ekipama divni je pothvat…Pozdrav također od prijatelja koje si upoznao prošlo ljeto)