Bogoslovi gosti župe Slunj

23 srp

Danas su bogoslovi i sjemeništarci Gospićko-senjske biskupije gosti župe Slunj. U 8 sati slavili su misu u župnoj crkvi koja je središte dana. Nakon mise i doručka prošetali su do Rastoka. Pridružio im se i gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić. Kišovito vrijeme omelo je predviđeni program. Ipak, osjetili su i doživjeli šapat, šum i žuborenje vode u neprestanom pokretu, žurbi…Pomalo pokisli u župskoj dvorani nastavili su druženje. U međuvremenu pridružili su se vlč. Stanko, vlč. Šimo i Milenko Majić. Vrijedne domaćice pripremile su ručak. Nakon ručka biskup je morao otputovati a naše je bogoslove poveo vojni svećenik vlč. Milenko Majić na vojni poligon. Pogledali su kapelu koja je nikla na ulasku poligon. O izgradnji ove crkve, koja je Božji poljubac ovom prostoru, govorio im je vojni kapelan vlč. Milenko Majić i zamjenik zapovjednika. 

Nakon poligona nastavili su vožnju prema Blagaju u koloni. U oba smjera automobili jure jer je špica sezone. Slunjski župnik koji vodi i župu Blagaj govorio im je o razaranju i obnovi ove lijepe crkve. Pri povratku zastali su opet u Rastokama. Oblaci su se razišli pa je ugodno po suncu prošetati Rastokama. Otići iz Rastoka a ne vidjeti veliki slap Buk bio bi veliki propust. Opet u dvorani druženje uz večeru za koju su se pobrinula sjajna ekipa. Gulaš s palentom! Druženje uz pjesmu potrajalo je do blizu 23 sata.

Sutra su gosti župa Cvitović i Lađevac a prekosutra župa Drežnik i Vaganac. Ovo je ne samo upoznavanje župa u kojima će sutra raditi kao pastiri nego je ovo i njihovo formiranje za buduću službu.

U Jarebovu mlinu

U kapeli na vojnom poligonu

U župnoj crkvi u Blagaju

Čuđenje i divljenje u Rastokama

Nakon ručka s domaćicama…