Počinje akcija “Vrijeme stvorenog” – Preminuli Dragica Cindrić i Gojko Čačić

1 ruj

„Vrijeme stvorenoga” manifestacija je koja se održava na svjetskoj razini, a cilj joj je molitvom i raznim akcijama skrenuti pozornost na zaštitu i očuvanje okoliša. „Vjerujemo kako brigu o stvorenome ne smijemo odgađati ni u kojem smislu, nego bismo trebali pozvati sve na djelovanje”, izjavila je Dall’Oglio, ravnateljica europskog programa Katoličkoga svjetskog pokreta za klimu.
Katolički pokret za klimu udruženje je 650 katoličkih organizacija iz cijelog svijeta koje nastoje u djelo provesti Papinu encikliku „Laudato si'”. Kako bi se naglasila potreba jedinstvenog odgovora kršćana na ekološku krizu, u Asizu će danas biti biti objavljena ekumenska deklaracija koja će poseban naglasak staviti na najranjivije.

Jesen polako ulazi u šume, vrtove, dvorišta…

Šljive u bačvi pomalo kuhaju uz marljivi rad bezbrojnih mušica, po kojeg stršena…

Prvi dan rujna pravi je jesenski dan. Kiša pomalo pada, tmurno je. Suho lišće govori da se priroda pomalo sprema na dugi počinak. Još nas čeka Miholjsko ljeto. Jesen ima svoje čari kao i svako razdoblje ljudskog života. Naime, čovjek također prolazi svoje proljeće, sazrijevanje i  sabiranje plodova. Ponekad je ugodno u jesen života sagledavati plodove svoga života. Među takvim plodovima ipak nam ostaju posebno dragi oni trenuci koje smo posvetili drugima, pogotovo slabima i bespomoćnima. Žrtva podnesena za druge iz ljubavi spada u plodove koje vrijeme ne može uništiti. Predanje u Božje ruke na kraju životnog putovanja nije kukavičluk nego oslobađanje od lažnih idola i povjeravanje Božjoj ljubavi. Oslobađanje od idola traje čitav život. Za čovjeka koji vidi svoje prljavo lice u ogledalu i ode dalje ne mareći za tu “sitnicu” reći ćemo da nije razuman. Vjernici sagledavaju u “ogledalu” Božje riječi svoj život. Vođeni ljubavlju prema Bogu oslobađaju se idola koje proizvodi svako vrijeme. 

                                   

Preminula je u 87. godini života DRAGICA CINDRIĆ iz Jelova Klanca 202. Pogreb u subotu 1. rujna 2018. u 16 sati na groblju u Rakovici. Za njom žale sinovi Mile i Marijan, kćerka kate, snaha, unučad i rodbina

Preminuo je u 88. godini života GOJKO ČAČIĆ iz Primišlja 49. Pokop 01.09.2018. u 14.30 sati na groblju u Primišlju. Za njim žale kćerke Milka i Ranka, zetovi, snaha, unučad