Čisto srce stvori mi Bože! Hodočašće u Solin-Split

2 ruj

Čisto srce! Čisto srce u Svetom Pismu znači otvorenost i privrženost Bogu. To znači da ostavljamo ili odbacujemo idole koje smo sebi stvorili, koji su nam nametnuti a koji nas zarobljavaju. Idoli u našem odabiru zamjenjuju Boga. Idoli su nam privlačniji jer nisu zahtjevni, napravljeni su prema našem ukusu. Obično ćemo reći da “nemamo vremena” za Boga. Ne odbacujemo ga u teoriji ali u praksi su nas idoli sebičnosti, oholosti toliko zarobili da nemamo vremena za Boga, za Božju ljubav. Tu se krije naša dvoličnost: imamo vremena za svakojake idole, zabavu, trač…a nemamo za Božju Ljubav! Čisto srce stvori mi Bože – vapaj je da se oslobodimo svojih navezanosti, robovanja…

Jesen dolazi u naš kraj: snimljeno jutros

Jutros je slavljena misa u 8 sati u slunjskoj crkvi. Misu je predvodio vojni kapelan vlč. Milenko Majić uz župnikovu koncelebraciju.

U 11 sati u Slunju misa za narod i s narodom koju inače izravno prenosi Radio Slunj. Koji nisu dospjeli na misu u 8 ili 11 sati imaju mogućnost u 14 sati u Blagaju!

Hodočašće u Solin-Split – Treći nacionalni susret obitelji održava su u Splitu 15. i 16. rujna (Solin). Župa Slunj poziva na ovo hodočašće. Idealno bi bilo da idu obitelji (roditelji i djeca) ali može i dio obitelji. Odrasli plaćaju 100 kuna a djeca, bez obzira koliko ih ima, ne plaćaju ništa! Prijaviti se može župnom uredu Slunj najkasnije do 8. rujna 2018. Krenuli bi inače 16. rujna (nedjelja) u 2 sata iza pola noći, sudjelovali u završnom slavlju i u večernjim satima vratili se kućama.

Središnji događaj susreta – svečano euharistijsko slavlje na Gospinoj livadi u prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu počinje u 10 sati. U suslavlju s ostalim biskupima i brojnim svećenicima, misu će predvoditi domaćin, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić.

Solin