Sajam u Slunju – Iz Graza pjesšice u Međugorje – Misa na koreanskom – Preminule Anka Lončar i Anka Jurčić

13 ruj

Pješice iz Graza u Međugorje – Sinoć je stigao u Slunj hodočasnik koji je pred 10 dana krenuo iz Graza pješke u Međugorje. Zanimljivo je da je isti hodočasnik 1996. godine hodočastio u Međugorje. Stigao je 20.08.1996. u Slunj. Tada smo zapisali u naš godišnjak: “Dana 20. kolovoza 1996. u večernjim satima u Slunj je došao neobični putnik : s naprtnjačom na leđima, preplanuo od sunca, umornog koraka…Radi se o našem franjevcu Šimunu Oreč”. Tada je bio župnik kod Graza. Isto tako tada je slunjski kraj bio u ruševinama nakon četverogodišnjeg velikosrpskog razaranja. Sve su crkve bile ruševine… Nakon 22 godine sve je drugačije. Silni turizama, restorani uz cestu, lijepe kuće…Još je zanimljivije da je fra Šimun u 77. godini života i da se u tim godinama dao na tako naporno hodočašće.

Danas je uobičajeni sajam četvrtkom u Slunju. Ugodan dan prilika je za šetnju po Slunju. Možemo susresti poznate osobe i štogod kupiti.

Danas je bio živahan sajam u Slunju

Misa na koreanskomm jeziku – U 9 sati u slunjskoj je crkvi slavljena misa na koreanskom jeziku. Grupa turista sa svojim svećenikom slavili su misu na svom jeziku. Mnogo Koreanaca dolazi u Hrvatsku kao turisti. Inače, crkva je u Korei dinamična. Čak je premijer Koreje katolik!

Misa na koreanskom jeziku u slunjskoj crkvi

U župnom stanu nakon mise

Pješice iz Gacke doline do Solina – Udruga hodočasnika Gacke doline i brinjskog kraja „Sveti Rok“ pridružit će se hodočasnicima u Solin ali pješice. Ova udruga svoju žrtvu namjenjuje za naše obitelji, branitelje, pokojne, napuštene odbačene.

 

                                  

Preminula je  u 86. godini života ANKA LONČAR iz G. Lađevca  24. Pogreb u četvrtak 13.09.2018. u 16 sati na groblju u Lađevcu. Za njom žale  sinovi Nikola, Juraj i Slavo, kćerka Milka, snahe, zet, unučad i praunučad

Preminula je u 93. godini života ANKA JURČIĆ iz G. Kremena 105. Pogreb u četvrtak 13.09.2018. u 18 sati na groblju u Cvitoviću. Za njom žale sinovi Mile, Marko, Tomica i Juraj s obiteljima, braća Mile, Ivan, Tomica, sestra Mika te brojna rodbina